Buraya acemiler giremez diye bir şey yok. Herkes acemi olabilir, herkes bir işin bir tarafında acemi olabilir. Aynen bazılarının cevap vermekte olduğu gibi mesela.
Memnun olmayan müşteri, hizmet verenin eksikliği sebebiyle memnuniyetsizdir diye bir şey yok. Müşteri elbette bir ihtiyaç ile satıcıya gelir. Ancak kimi zaman ihtiyacının ne olduğunu kesin olarak bilmiyordur -ki satıcının profesyonelliği burada ortaya çıkar- , kimi zaman biliyor ama o anki şartlar çerçevesinde (avantajlar gibi) ihtiyacı olmayan bir şey satın alıyordur, kimi zaman ise hem satıcı o ihtiyaca yönelik doğru ürünü öneriyor hem de müşteri bundaki doğruyu görerek doğru bir ürün satın alabiliyordur.
Art niyetli satıcı ve art niyetli müşteriye değinmeme gerek yok sanırım.
Komik olan bir şey var, Markum'dan, Sadece'den bilmemnereden vps alırken gidip noter tasdikli sözleşmem mi imza ediliyor ? Sözleşme nedir biliyor musunuz siz ? Noter tasdikli sözleşme demek, tarafların noter huzurunda imza attığı sözleşme demektir. Çekmecede müşteriye imzalatmak ya da internetten göndermek üzere bekletilen Noter tasdikli sözlşeme gibi bir şey yok ki

Böyle saçma ve komik bir şey olmaz. Bu işlerde imza edilen sözlşeme en fazla, müşterinin satıcının ofisine gelebildği durumlarda karşılıklı imzalanan sözleşmedir. İnternet üzerinden satışlarda ise sözleşme internet üzerinde yayınlanır ya da müşteriye posta, faks gibi yollardan imzalatılır ki bir bağlayıcılığı olduğu tartışılır. Ben bir vps almak için kopya-tarama işlemi yapılan bir araçtan imzamı göndermem mesela.
Bir şeyleri eleştirirken ya da kendimizi cevap vermek zorunda hissettiğimiz o talihsiz anlara isabet ederken biraz daha adil olalım. Netbilsis burada böyle bir konu açmıyorsa, bu bir başkasının piyasada var olamayacağı anlamına gelmez.
Tekrar ediyorum, forum acemilere de açıktır. Acemilerin satış yapmasına da açıktır, acemilerin bilgiçlik taslamasına da açıktır. Bir soru sorulmuş, bilgimiz ölçüsünde cevap verelim de bizi adam yerine koysunlar diye (aslında tersi olmasın diye) düşünerek kendi fikrimi söylüyorum:
Rasgele internet üzerinden oluşmuş bir satış ise; eksikliğiniz olmadığı durumlar için 8 günü keserek geri ödeme yapabilir ya da hizmetin ödemenin kapsadığı kadar süre açık kalacağını belirterek geri ödemeyi reddedebilirsiniz.
Herhengi bir eksikliğiniz söz konusu ise; geri ödeme yapabilir, ayrıca müşteriniz ile eksikliğin giderilip hizmetin çeşitli şekillerde bu eksikliği telafi edecek şekilde yenilenmesini teklif edebilir ve geri ödeme yapmayıp müşterinizi de kaybetmeden devam etme yoluna gidebilirsiniz. Unutmayın; asla "ben nasılsa parasını aldım, artık dilediğimi yaparım" şeklinde hareket etmemelisiniz, hatta edemezsiniz. Ortada bir sözlşeme olsun ya da olmasın bu satış sebebiyle hukuki sorumluluk altındasınız. Unutmayın ki hiç bir sözleşme kanunlara aykırı olamaz. Bu tür aykırı maddeleri hukuken geçersiz sayılır.
Ortada bir hizmet sözlşmesi varsa, o sözleşme ve hukuken dayandığı kanun ve yönetmelikler çerçevesinde dilediğinizi yapabilirsiniz. Sözleşme varsa kesin olarak o çerçevede kalmalısınız.
Her koşulda (koşulsuz) geri ödeme bir şart değil, sizi ön plana çıkartan bir özelliktir. Ancak mâli gücünüz yeterli değilse, her çapta geri ödemeyi anında yapabilecek gücünüz yoksa koşulsuz geri ödeme size zaman içinde kötü reklamlara sebep olacak müşterilerle de dönebilir. Koşulsuz geri ödeme garantiniz varsa ve geri ödemeyi geciktirirseniz biri sizi şikayet edebilir. Koşulsuz geri ödeme gibi bir garantiniz yoksa, olası bir şikayet karşısında makul savunmaya sahipsiniz demektir ve bu tür şikayetler sizi yıpratamaz.
Son olarak anlaşılmadıysa diye tekrar ediyorum:
Alan kim satan kim bilmiyorum. Ancak ticareti destekliyorum. 18 yaşındaki arkadaşların da ticaret yapmasını destekliyorum. Bu konuda kesinlikle bir karın ağrım yok. Desteklediğim için de böyle durumlarda olumlu yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum.
Ha, şimdi bir şikayet konusu açar müşteri, orada detaylara bakarım, müşteri haklıdır...olabilir. Bu benim ne yapması gerekitiğini delikanlı gibi soran birini aşağılamamı gerektirmez. Sormayanlar utansın, ne diyeyim