ahtapot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
file sharing programları demiş. rapid, hotfile den indirenler korkmasın...
evet bende bunu demeye çalışmıştım aslında. rapidshare.de zamanında film üreticileri dava açmış ve rapi davayı karşı tazminatla kazanmıştı, açıklama da şöyleydi (yanlış hatırlamıyorsam yıl 2006 okuduğum zaman) Ben premium kullanıcıların dosyalarını internet üzerinde yayınlamıyorum, kullanıcı free veya premium farketmez kendisi yayınlar, fakat telif hakkı olan dosyalara müdahale eder ve sileriz. Şimdi rapi premium işinden iyi para götürüyor, diğer torr.ent sistemler ise beleş. (birçoğu) yani bu rapid ve buna benzer sitelerin popüler olmasını engelliyor diye düşünüyorum.

edit:

20 Mayıs 2010 - Amerikan mahkemesi RapidShare`i haklı buldu
Daha önce "Perfect 10" firmasının RapidShare şirketine Amerikan mahkemelerinde açmış olduğu dava RapidShare`in lehine sonuçlandı. RapidShare kurucusu Mr. Christian Schmid yaptığı açıklamayla bu olumlu kararın gelecek davalar için emsal teşkil edeceğini belirterek bir yandan güvenli dosya paylaşım hizmeti sunarken diğer yandan diğer yasal olmayan paylaşım sitelerinin aksine korsan içeriğe karşı savaşmaya devam edeceklerini belirtti.

03 Mayıs 2010 - Mahkeme: RapidShare AG yüklenilen dosyalardan sorumlu tutulamaz
Daha önce Capelight Pictures tarafından RapidShare AG`e karşı açılan davada RapidShare AG`nin yapmış olduğu temyiz başvurusu (Oberlandesgericht Düsseldorf) RapidShare AG lehine sonuçlanmıştır.
RapidShare kurucusu Mr. Christian Schmid konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada mahkemenin almış olduğu kararı memnuniyetle karşıladıklarını, kullanıcılar tarafından sunucularına yüklenen dosyalardan dolayı RapidShare`in sorumlu tutulamayacağına mahkemenin karar vermiş olduğunu belirterek, yargının bu kararıyla birlikte RapidShare`in iş modelini zayıflatmaya yönelik girişimlerin uzun vadede başarılı olamayacağını, RapidShare`in gelecekte de kullanıcılarının haklarını ön planda tutarak sektördeki birinci sıradaki konumunu koruyacağını belirtmektedir.