Bendede Firefox bu sıralar aşırı donuyor. Üstelik sistemimde baya iyi olduğu halde. Bende an itibariyle MECBUREN Opera'ya geçtim. İlk gözlemlediğim şeyler;
Çok güzel temaları var,
Çoğu kişinin bahsettiği gibi sayfaları tam okuyamama gibi birşey yok,
Aşırı hızlı ve en ufak donma yok.
Eksi bir durumu ise sayfa tam yüklenmeden tam verim alamıyorsunuz. Atıyorum bir siteye girdiğiniz zaman ufak bir resim yüklenmemiş olsa bile o resmin yüklenmesini bekleyeceksinizki sayfayı kullanabilesiniz. Yani javascriptler aktif olmuyor sayfa tamamen yüklenmeden.
Bu çoğu kişileri merak ediyorum, hiç Operayı açıpta 30dk kullanmışlar mıdır acep?
Tamamen uydurma böyle yüklenmeme sorunu falan yok. Şimdi aklıma geldi şunu diyor olabilirler. Geçen google ip leri banlandığında analitcs, vs google servisleri gittiğinde "
tüm tarayıcılarda o an yaşanan " bir sorun olan "analitcs" kullanan sitelerde 45/46 şeklinde kalıyordu mesela. Google servisine ulaşılamadığı zaman son öğeyi alamıyordu. Bunu diyorsanız o zaten herkeste olan ve geçici sorundu. Bunun dışında Opera nın belirtilen gibi hiçbir sorunu olmadı, olmazda.
Kırmızı ile belirttiğim kısım bir için ayarlama var. Default ayarı "Sayfa yüklendikten 1sn sonra görüntüleniyor siteler. onu "Anında" olarak değiştirince sorun olmaz.
Bunun için CTRL+F12 --> Üstten "Gelişmiş" sekmesi --> Soldan "Tarama" ya tıklayın. "Sayfa yüklendiği anda görüntüle" olarak değiştirin Kaydedin.
Sana ince ayarlamaları atıyorum pm den. O zaman gör farkını.