İşin açığı bana çok mantıklı gelmiyor o kadar yüksek fiyatlar. Yani bu konuda kesinlikle uzman olduğumu ne düşünüyorum ne de iddia ediyorum fakat fiyatlandırma da özellikle ingilizce isimlerle karşılaştırılmaması gerektiğine inanıyorum.
Burada yer alan bilgiye göre İngilizce'nin resmi dil olduğu ülkeler toplam 2.153 milyar nüfusa sahip ve 18 trilyon dolarlık bir gayrisafi milli hasılası olan büyük bir pazar. Bunun ynı sıra resmi dili olmayıp ta ingilizce bilen milyon ve belki de milyarları daha katmak gerekir. Dilin kullanım yoğunluğundan ziyade birde o dili kullanan ülkelerin online alışveriş ya d internet kullanım yoğunlukları da önemlidir.
Domain mükemmel ona lafım yok ama ben işletmeci olsam ve altin.com ila kuyumcu.com arasinda 100% fiyat farkı olsa (ör. 500bin -> 250bin gibi) kuyumcuyu tercih eder kalan 250bin i 150k Türkiye/Türki cumhuriyetler + 100k yahudi, zenci ve arap dünyasında ki reklamlara harcardım. Neyse dediğim gibi şahsi düşüncem ve kaile alınmamasını da tavsiye ederim. Ama ben bu domaine 200k'yı ancak verirdim. (Elimdeki kuyumcu gibi alternatiflerin olması halinde)