Konu sahibine kesinlikle katılıyorum.
Ancak Yüksel Bey, konuyu neden sadece yaşla bağdaştırdınız onu anlayamadım. Yanlış işler yapanlar, bi'şeyden anlamayanlar sizce hep küçüklerden mi çıkıyor ? "Ücretli Tasarım İşleri" bölümündeki ücretli grafik konularını resmî olarak çocuk olmayanlar da açıyor. Zaten yeterli seviyede olmayanlar, diğer üyeler tarafından uygun bir dille eleştirilip, " Ücretli tasarım için daha erken, kendini biraz daha geliştirmelisin." denerek bu işten vazgeçiriliyor.
Eğer sözünü ettiğiniz şey yarışmalar ise, orada da zaten yarışma sahipleri -gerçekten ne aradığını bilen ve gerçek yarışma düzenleyen birileriyse- ne kadar fazla ve basit çalışma olursa olsun, içlerinden uygun olanı seçiyorlar.
Burada herkes ama herkes, 3-5 kuruş kendi bütçesine destek sağlamaya -sizin deyiminizle gazoz parası- çalışıyor. Bence yaşına rağmen bunu yapabilecek olgunlukta olan arkadaşları kutlamalı, teşvik etmeliyiz.
Teşekkürler.
Olgun yaşa gelmiş insanlar genellikle açmıyor bu tarz konuları o nedenle ben yaşa vurgu yaptım özellikle. Farkındaysanız son zamanlarda bu konudaki katılım artmaya başladı. Genç yaştaki arkadaşlarımız kaba tabirle "Gaza gelerek" çok farklı davranışlar içerisine girebiliyorlar. Veya harçlık çıkarmak düşüncesi yer ediyor kafalarında ve bunun kolay yolunu da burada bulmuşlar. Göz zevki ve kalite denilen birşey vardır takdir edersiniz ki. Yarışmalarda ve genel anlamda bu arkadaşların yaptıkları çalışmalar görüntü itibari ile göz zevkimizi resmen dibe vurduruyor.
Kendilerini geliştirmeye çalışsınlar. Ama burada böyle basit yollardan para kazanmaya çabalayarak değil ; araştırarak , inceleyerek.
Kusura bakmasınlar ama genelde yarışma sahipleri de hem ne aradıklarını , ne istediklerini bilmiyorlar ; hem de ne seçtiklerini. Kimisi tanıdığını seçiyor ; kimisi amcaoğlunun sözüne bakıp seçiyor. Seçilen birçok çalışmada şaşkınlıktan başka bir sonuç doğmuyor. Yarışmalarda da durum vahim. Ve bu durumu oluşturan yine genç yaştaki arkadaşlar yoğunlukla.(-18)
Yapılması gereken birşeyler var ; bu duruma el konulması gerekli. Burada yapılan yorumlarla kimse soğumuyor , bu yoldan vazgeçmiyor malesef. Çünkü alıcılar da ucuzluktan başka birşey aramıyor genelde ne yazık ki.