Bu şikayet mesajını burada açmadan önce rest çekercesine telefonu kapatmaları ve sonuç olarak burada yazmış olduğum şikayet mesajının kendileri için kötü bir reklam olacağı kanısına varmalarından ötürü bana geri dönüş yapıldı.
1- Madem bu kadar uysal ve yardımsever yaklaştılar, -ki benimde istediğim buydu- bana yardım etmeye çalıştığını gördüğüm birini neden şikayet etme ihtiyacı hissedeyim?
2- Burada yazılan şikayet mesajından önce neden herhangi bir girişimde bulunulmadı da gidin istediğiniz yere istediğiniz şikayeti yapın gibi restleşmeye gidildi? Ki bu yardımcı olmanın diğer bir adı mıdır.
3- "Firmamız teknoloji firmasıdır, tüm işlemler online yapılır. Mail ile onay alınır. Fax ile fotokopi ile işlem yapılmaz. Bilgisayar ortamında sahte bir kimlik belgesi üretip faxlamak çok kolay bir yöntemdir." diyen şahsiyet aynı zamanda sistemlerinde bana ait kayıtlı bilgilerden bana telefonla ulaşması durumunda dahi bana güvenmemekten bahseden bir firmanın çalışanıdır. Müşterisine bu şekilde yaklaşabilecek kadar sizofren bir görüşü benimsemek mümkün değildir. Bu şikayet konusu da zaten bahsettiğim bu yaklaşım üzerine açılmıştır.
4- "Transfer işi kişinin kendisi tarafından yapılmalıdır, ip adresleri kaydedilmektedir, herhangi bir ihtilafta kanıt oluşturmaktadır." Transfer işlemlerine dair sitede çok gelişmiş bir panele sahip olduklarını düşünerek mi bundan bahsettiler bilmiyorum ama panelden dns ve yönlendirme gibi ufak ayarlar yapılabilmekte. Benim işlemi yapabileceğim bir panel vardı da ben mi yapmaktan kaçtım?
5- "Bu işlem hosting hizmetleri verilen bikesoft.net ile ilgilidir. Firmamıza ait bilgisayar ürünleri satan bilgisyarmarket.com ile bir ilgisi yoktur. sarfmalzeme.com firmamıza ait bir site değildir, sadece müşterimizdir, konu ile hiç bir bir ilgisi yoktur." Denilmiş bana gelen mailden aldığım print screen görüntüsünü aynen -Teknolojik ortamda oynamadan hani tereddüt etmelerini istemiyorum photoshop kullandı felan denmesin.) buraya ekliyorum. Gönderenin ünvan ve bilgilerini gözden geçirdiğiniz zaman ilişkiyi siz kurarsınız.
6- Diğer firmalar doğrudan ilişkili olmadığının bende farkındayım. Bikesoft.net e üye olduğum mail adresime bikesoft üzerinden sarfmalzeme.com reklamlarını aldığımı hatırladığım için onuda ekledim. Şikayetimin en kısa sürede etkisini göstermesi amaçlı diğer domainler de şikayete eklenmiştir.
7- "Transfer için EPP kodları verildikten sonra istediği firmaya gidebilir, bir engel bulunmamaktadır. Nasıl yapılacağı kendi sorumluluğundadır. Buna rağmen; nasıl transfer edebileceği konusunda yollar hiç zorunluluğumuz olmadığı halde kendisine anlatılmıştır. Yine bizden maille veya telefonla destek alabilir, domainleri hemen taşıyabilir." denilmiş. Telefonla destek almaya çalıştığımda hararetli bir şekilde diyaloğa girdikten sonra size boşuna ücret yazıyor diyerek önce kapatmaya çalışmış ücretsiz hattan arıyorum sizi dediğimde ise "O zaman bizim vaktimizi alıyorsunuz" gibi bir sözle karşılaştım. Vakitlerini pek almak istemedim o saatten sonra. Kodlar bana verildiğinde istediğim firmaya gidebilirim evet kodlarla gidebiliyor olmam lazım. Panelden denediğimde bu işlemi, hata verdi ve bu hatayı kendilerine de ilettim. Pek yardım göremedim.
8- "Aynı register firmasında bizden move etmemizi talep etmektedir, bu firmamız hizmet şartlarında bulunmamaktadır. Birçok firma domain sahiplerini korumak için güvenlik şartları nedeni ile bizim gibi move işlemi yapmamaktadır." Pardon da kimi kimden koruyorlar? Domainin kayıtlı olduğu mail adresi ile transfer edileceği adres aynı olduğu halde bu kadar şizofren yaklaşımdaki amaç ne olabilir? Müşteriyi korumak diyebilir misiniz buna?
-ve son olarak-
Aşağıdaki linklerde benim yaşadığım sorunu yaşayan başkalarına ait hesaplar da olduğu aşikardır.
-
https://www.r10.net/domain-genel/6274...er-sorunu.html
-
https://www.r10.net/hosting-sikayetle...p-almiyor.html