Olay 2 yöne bölünmüş durumda karmaşıklarda kaldım biraz iki olasılıkta var hem metafiziksel hem parapiskolojik olarak.
Parapiskolojik olarak değerlendirdiğimizde : İnancım yok diyorsun zaten Kazım abi böyle şeylere inanmadığını söylüyorsun.
Sen her rahatlamak için dedeye gittiğinde, zaten dedeninde müslüman olduğunu biliyorsun. Neyse dedeye gittiğin zaman onun verdiği nasihat ve öğütler sayesinde rahatlıyordun. Dedenin inançlı biri olduğunu bildiğin için beyninin bir kısmı aslında inançlı biri olduğunu kabullenmiş diğer kısmıda kabullenmemiş olabilir.
Siteleri atıp kurtulduğun zaman, piskolojik olarak minik bir tramva geçirmiş olabilirsin bir ihtimal bu.
Metafiziksel olarak bakıldığı zaman : Çoğu kez örneklerde görülüyor, insanların doğru yola gelmesi için Allah kullarını bazı yollar ve bazı sebepler sayesinde uyarıyor. Bunlardan birini tatmış olabilirsin.
Ben metafiziksel olduğunu düşünüyorum. Korkuyu ilk defa tattım diyorsun, piskolojik olarak böyle birşey yaşasan bu kadar etkileneceğini ve korkacağını tahmin etmiyorum.