Yurdumun en önemli sorunu budur! Eğitim de ezber ön plandadır.Genç beyinlerin proje üretmeleri için hiçbir fırsat verilmiyor.Avrupa Birliğinde proje fonu var,Türkiye bu fona para yatırmasına rağmen en az kullanan devlet.Dünyanın en büyük şirketlerine bakın %90'ında Türkler vardır.Ancak nedense hiçbiri Türkiyeyi temsil etmiyor.Hepsi yabancı üniversiteler vasıtasıyla buralara gelmiş insanlar.CERN'de deneyler yapıldığı sırada bir kanal oradan canlı yayın yapıyordu.Canlı yayında konuk olarak orada yanlış hatırlamıyorsam proje geliştirme genel müdürü bir Türk bilim adamıydı.Ancak spikerin dikkatini bilim adamının yaka kartı çekti.Yaka kartında üniversiteyi hatırlamıyorum, bir üniversite ismi yazılıydı,oysa ki katıldığı ülkenin isminin yazması gerekiyor.Sonra spiker bilim adamına sordu,"Neden, yaka kartınız da ülkemizin ismi yok?" şeklinde bir soru yöneltince bilim adamı,"Ben ülkemde kalmak çok istedim fakat ben proje üretmek istediğim deney yapmak istediğim zaman o kadar prosedür var ki bunları aşman en azından 5 6 ayını alıyor.Oysa ki bu üniversitede maddi ve manevi destek sınırsız."Tarzında bir konuşma geçti.Daha fazla söyleyebilecek birşey yok