Ben bunlara katılmıyorum. Şimdi yazılımcı arkadaşlarımız ve bu işte baya yol katetmiş arkadaşlarımız bana göre yetenekli oldukları için bu mesleği öğrenmişlerdir. Yoksa yazılımcılığı öğrenmeye kalkıp yazılımcı olamayacağını anlayan dünyalar kadar insan vardır. Yine aynı sebepledirki 17 kişilik bilgi işlem ekibimizde bir tane dahi bilgisayar mühendisi (Okulda Yazılım Eğitimi Almış) deneme süresinde umut vaad edip ekip içerisine girememiştir.
Diğer bi nokta yazılımcı olacak kişiye mantık dil ile öğretilmez ve dil bilmek != syntax bilmek. Bir yazılım dilini bilmek demek o dilin kodu çalıştırırken Microişelmci ve Memory de nasıl allocate yapıyor ve nasıl bi sistemle çalışıyor onu bilmektir ve buna müdahil olmaktır. Yazılımcılıkta bu değildir zaten.
Kusura bakmayın ama bana sizin yaptığınız biraz dil sempatizanlığı ve aşırı teorik önermeler gibi geliyor.
Herkes dili öğrenebilir, en gerizekalı adam bile hiçbirşey bilmese öğrenir ama şöyle bir durum var öğrendiği dili herkes geliştiremez projeler çıkartamaz. Ben bilgisayar mühendisliğinde okuyorum ve ekibe girememe örneğini kesinlikle kabul etmiyorum.
Bilgisayar Mühendsiliği gibi bir mesleği küçümsüyorsunuz ve oradan mezun olanları, olmayanlarla eşit tutuyorsunuz. Her ne kadar bahsettiğiniz tarzda kişiler olsa da mezun olanların yüzde 90'ı aldıkları işi hakkıyla yerine getirirler. Mezun olmak kolay bir iş değil çünkü. Ayrıca bireysel çalışmak ile ekip çalışması arasında çok fark var, bazı kişiler ekip çalışmasına ayak uyduramaz, bazıları ise bireysel çalışamaz.
Dil sempatizanlığı konusuna gelince, evet biraz yapıyor olabilirim ama gördüğüm ve yaşadığım kadarıyla, en kolay başlanacak yer C. Kendi fikrimi yazdım ve çoğunlukta böyle olacağını düşündüm.