Hiç bir şey bilmeyen birini kalkıp Java'dan başlatmaya kalksan bu ne der sıkılır zorlanır ve ilerleme katedemez.
C işe yarar demiyorum, C ile başlarsa mantığını kapar diyorum. Java ile başlangıç ise sonu getirebilir.
Ben bunlara katılmıyorum. Şimdi yazılımcı arkadaşlarımız ve bu işte baya yol katetmiş arkadaşlarımız bana göre yetenekli oldukları için bu mesleği öğrenmişlerdir. Yoksa yazılımcılığı öğrenmeye kalkıp yazılımcı olamayacağını anlayan dünyalar kadar insan vardır. Yine aynı sebepledirki 17 kişilik bilgi işlem ekibimizde bir tane dahi bilgisayar mühendisi (Okulda Yazılım Eğitimi Almış) deneme süresinde umut vaad edip ekip içerisine girememiştir.
Diğer bi nokta yazılımcı olacak kişiye mantık dil ile öğretilmez ve dil bilmek != syntax bilmek. Bir yazılım dilini bilmek demek o dilin kodu çalıştırırken Microişelmci ve Memory de nasıl allocate yapıyor ve nasıl bi sistemle çalışıyor onu bilmektir ve buna müdahil olmaktır. Yazılımcılıkta bu değildir zaten.
Kusura bakmayın ama bana sizin yaptığınız biraz dil sempatizanlığı ve aşırı teorik önermeler gibi geliyor.