Süper güç! Evet yani bu ilk bakışta kulağa hoş gelen bir tanım ama eski süper güçlere ne oldu? Mahalle bakkalından bana bir süper güç ver diye satın alamayacağımıza göre biz nasıl süper güç olacağız, bu konuya yazan arkadaşların bir kısmı bunu oldukça ateşli bir biçimde savunuyor ama sanırım nasıl süper güç olacağımız konusunda kimsenin bir fikri yok. Hangi ekonomik koşullar, hangi teknolojik altyapı, hangi sanayi, hangi endüstri ile süper güç olacağımızı birisi bana söylermi?
Süper güç TÜRKİYE! Vallahi kulağa çok hoş geliyor ama ne yazık'ki ülkemin süper güç olması ile benim ABD başkanı olma ihtimalim eşit seviyede, çünkü; öncelikle şu eski süper güçleri bir şekilde bertaraf etmek gerekecek. Dünya'da süper güç enflasyonu olsun istemiyorsanız'ki dünya bu kadar çok süper güç barındıracak kadar büyük değil, önce bu eski süper güçlerden kurtulmamız lazım. Bizim ilk yapmamız gereken şu mevcut süper güçler ve süper güç olma potansiyeli taşıyan ülkelerden kurtulmaktır, ABD,RUSYA,ÇİN,JAPONYA,ALMANYA,FRANSA,İSRAİL ve HİNDİSTAN kurtulmamız gereken muhtemel rakiplerimizdir. Dünya eskisi gibi yeni süper güçler çıkarmaya müsait bir yer değildir, yeni bir süper güç ancak 3. dünya savaşı ile ortaya çıkar. Peki aranızda savaş isteyen varmı?