beni tanımıyorsunuz. tasarımcı değilim. sen değil, siz diye hitap edin lütfen.
sorularla konuyu geliştirelim.
1- "rel="external" site dışı link anlamına gelen" bununla ilgili bir kaynak görebilir miyiz? google algoritmasında bu tag'a "dış link" denildiğini bize gösteriniz. google açıklamamıştır diyorsanız, tartışma forumlardan, sitelerden kaynak gösterebilirsiniz.
2- "Google tarafından cezalandırılmış siteler ile link alışverişiniz olursa" bunu ispatlamanız imkansız ama ufak da olsa bir kanıtınız var mı? ben bir siteye link verirken, google'dan cezalı mı diye bakmam mı gerekiyor? hadi ben baktım, milliyet.com.tr'deki yazar buna bakmayı akıl edebilir mi? etmezse sitesi, sayfası cezalandırılır mı?
3- "rel="external" tagı bir nebzede olsa": ilk sorunun aynısını sorayım. nebzeyi öğrenelim.
4- "nofollow pagerank paylaşımını engeller, external dış link demektir" diyorsunuz. dış linkten anladığınız nedir? bir linkin dış link olması, o linkle pagerank paylaşılmamasını nasıl sağlıyor? google bir linkin, dış link olup olmadığını anlayamıyor mu da taga ihtiyaç duyuyor?
5- 100 tane linke örnek vereyim:
http://www.smashingmagazine.com/2008...ree-icon-sets/. kaynağa bakıp linkleri saymadım ama yeterince var. hiç birinde ne external ne nofollow kullanılmamış. ama sayfa pr 6. linklerle pr'yi paylaşıyor dersek, bu sayfanın paylaşmadanki pr'si 10000 felan olmalıydı ki paylaşınca kala kala 6 kalsın. değil mi?
6- "Tüm alt sayfalarınıza, link çıkışlarınıza belli miktarda PR değeriniz pay edilir. Geriye kalan site PR değeridir.", böyle demişsiniz. sizce site nedir? anasayfa ne demektir? anasayfa bir sayfa mıdır yoksa site midir? iç sayfa ile anasayfa arasındaki fark nedir? neden anasayfaların pr'si yüksektir? her sitenin en yüksek prli sayfası anasayfası mıdır?
7- hiç "dizin" gördünüz mü? hani linklerden oluşan. pr'leri de maşallah olan. botw gibi. dizin ne demek biliyor musunuz?
------------------
rel="external" seo, google ile alakasızdır. bu bir xhtml terimidir:
http://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=61308
gerisi size kalmış. benim sözlerim bitti.