1-Her jenerik domain degerli degildir,
aciz keywords degeride 0
2-Her super premium harflere sahip domain degerli degildir.
3-Sitenin icerigi,gunluk hiti,pagerank,alexa degeri,kazanc durumu onemlidir.
4-Estibot'un verdigi deger tahminidir o degere gore domain fiyati asla saglikli olarak belirlenemez.Genel olarak verilen degerin %30 u baz alinir.(Estibot'un $35.- deger bictigi domainin $4100.- yada $1900.- deger bictigi domainin $130.- satildigini goz onune alarak daha iyi degerlendirebilirsiniz.
5-Benim sahsi gorusum gercekci olmak gerekirse aciz.net domaini Turkce jenerik domainlerin buradaki su anki satis piyasasi goz onune alinirsa ederi max.75-110 TL dir.
Not:Begenmedigin herhangi 2 rakamli .com uzantili bir domainin varsa sana hemen $20.000 vereyim

3 rakamli .com uzantili domainlerin en kotulerinin fiyati bile $8500.- dan basliyor.Rakam iceren domainler harf iceren domainlere gore cok daha degerlidir.2-3 harf yada rakam iceren .com uzantili domainlerin tukendigi goz onune alinirsa 4 harfli net uzantili domainler ile kiyaslamak abes olur.Domainin degerini belirleyen kistaslardan biride harf yada rakamlarin premium olmasi yaninda olusturdugu komposizyon,ticari,marka olma olasiligi,uzantilarinin dolulugu ve onlarin daha onceki satis alis fiyatlari,domainin uzantisi,hangi dili-dilleri icerdigi,kullanma piyasasinin buyuklugu,domain isminin rekabet duzeyi,keyword ozelligi vb. dir.
işte bende onu söyledim. 2 karakterli ve 3 karakterli domainler ne kadar pahalı ise 4 karakterli .net domainlerde ŞUAN OLMASADA en geç 1-2 sene içinde o kadar değerli olacak demiştim. Tabi ki şuan bir 4 karakter .net 2 karakter veya 3 karakter .com kadar olamaz. Onu ben gibi domainden hiç anlamayan insan da bilebilir. Fakat bende diyorum ki bu domain zaten 2012 ye kadar kayıtlı. Alan kişi 1-2 yıl uzatsa bu domainde şuan 3-4 karakterlerin gördüğü değerleri görür.
domainin içinde süper premium harflerin olması onu değerli kılmaz demişsiniz fakat ben tam tersini düşünüyorum. Çünkü o halde bu premium veya süper premium lafları ortaya çıkmazdı. Demekki alınırken dikkate alınıyor. Kaldı ki nasıl ki biz bugün ingilizce domainleri veya başka herhangi bir domaini türkçe olmasa da satmaya veya değerlendirmeye çalışıyoruz , bizim yaptığımızı da yabancılar yapıyor. Aciz.Net in şuan türkiyede bir projede kullanılamayacağını söylediniz. Ben tam tersini idda etmedim zaten . Fakat satarken bu domainin yabancıların da alacağını unutmadan satmak gerekiyor diye düşünüyorum. Sizin için 75-110 arası. Çünkü siz türksünüz ve bu domain ile bir proje üretilemeyeceğini düşünürsünüz. Oysa arkadaşın sedoya koyduğu bu domain 2. günde 400 dolar teklif geldi. Demekki domainin keywordslüğünden çok , proje edilebilirliğinden çok sesli sessiz sesli sessiz ve 4 karakter olması ve içerisinde ki harflerden 3 ünün süper premium olması önemli ki millet alıyor.
o yüzden ben sizden bir fiyat beklerken sadece türkiyede satılacak domain için değil genelde satılacak bir domain için fiyat bekliyorum. Sadece türkiyede satacak olsaydım senin de dediğin gibi 100 TL civarı olurdu