Merhaba Arkadaşlar,
Sizden askerlik ile ilgili birkaç konuda bilgi rica ediyorum. Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. Sorularımı aşağıda sıralıyorum.
1. Açıköğretim fakültesi intibak senesinde okurken askerliği tecil ettirebiliyor muyuz?
2. Sınavsız olarak açıköğretime birinci sınıftan başlama hakkımız var mı ve eğer varsa bu durumda askerliğimizi tecil ettirebiliyor muyuz? (MYO mezunuyum)
3. Ne zamana kadar yurtdışına çıkarak askerliğimizi tecil ettirme imkanı yakalarız? (Ör. Muayene dönemi öncesi/sonrası, teslim olmadan bir gün öncesine kadar vs.)
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Not: 2008 Ağustos ayında askerliğimi 2 sene için MYO diplomam ile tecil ettirmiştim.
Genel olarak benzer durumdayım, açıklamaya çalışayım.
1. Açıköğretim fakültesi intibak senesinde okurken askerliği tecil ettirebiliyor muyuz?
Açıköğretim intibak senesinde ne yazıkki tecil işlemi yapılmıyor.
2. Sınavsız olarak açıköğretime birinci sınıftan başlama hakkımız var mı ve eğer varsa bu durumda askerliğimizi tecil ettirebiliyor muyuz? (MYO mezunuyum)
Sınavsız olarak açıköğretime myo mezunları için ancak kasım-aralık civarı intibak sınıfından başlama durumuyla mümkün sınavsız geçiş. Buda askerlik süresinde yardımcı olmuyor.
3. Ne zamana kadar yurtdışına çıkarak askerliğimizi tecil ettirme imkanı yakalarız? (Ör. Muayene dönemi öncesi/sonrası, teslim olmadan bir gün öncesine kadar vs.)
Bu konuda bir bilgim yok ama yurtdışına çıkmak askerlik tecil sebebi olmayabilir. Şu sıralar bir askerlik şubesine gidip sormanızı tavsiye ederim.
Askerlik tecili için en iyi yöntem össye başvurup askere gideceğiniz tarihe göre askerlik şubesine gidip össye girdiginize dair bir belge veya össyi kazandıgınıza dair bir belgeyi isteklerine göre götürmektir. Ama bunun içinde geç oldu eğer sınava girdiyseniz bunu uygulamanız en doğru olan olacaktır.