kasparov108 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar .
Aciz.Net Domainimi satmak istiyorum.
2005 kayıtlıdır ve 2012 ye kadar süresi vardır.
a , c ve i olmak üzere 3 süper premium harf içeriyor.
Jenerik domaindir.
Hazır kurulu sitedir. subdomainleri de mevcuttur. Aklımdan geçen fiyat 750 dolar yani 1100 TL filan. Siz ne dersiniz arkadaşlar ? Az mı söyledim ? kararında mı söyledim?

estibot değeri 370 dolar olarak gözüküyor yani 600 TL
1-Her jenerik domain degerli degildir,aciz keywords degeride 0

2-Her super premium harflere sahip domain degerli degildir.

3-Sitenin icerigi,gunluk hiti,pagerank,alexa degeri,kazanc durumu onemlidir.

4-Estibot'un verdigi deger tahminidir o degere gore domain fiyati asla saglikli olarak belirlenemez.Genel olarak verilen degerin %30 u baz alinir.(Estibot'un $35.- deger bictigi domainin $4100.- yada $1900.- deger bictigi domainin $130.- satildigini goz onune alarak daha iyi degerlendirebilirsiniz.

5-Benim sahsi gorusum gercekci olmak gerekirse aciz.net domaini Turkce jenerik domainlerin buradaki su anki satis piyasasi goz onune alinirsa ederi max.75-110 TL dir.

Not:Begenmedigin herhangi 2 rakamli .com uzantili bir domainin varsa sana hemen $20.000 vereyim 3 rakamli .com uzantili domainlerin en kotulerinin fiyati bile $8500.- dan basliyor.Rakam iceren domainler harf iceren domainlere gore cok daha degerlidir.2-3 harf yada rakam iceren .com uzantili domainlerin tukendigi goz onune alinirsa 4 harfli net uzantili domainler ile kiyaslamak abes olur.Domainin degerini belirleyen kistaslardan biride harf yada rakamlarin premium olmasi yaninda olusturdugu komposizyon,ticari,marka olma olasiligi,uzantilarinin dolulugu ve onlarin daha onceki satis alis fiyatlari,domainin uzantisi,hangi dili-dilleri icerdigi,kullanma piyasasinin buyuklugu,domain isminin rekabet duzeyi,keyword ozelligi vb. dir.