Aslında ben düşünüyorum. Burada puan yetmezse bilgisayar muhendisligine oraya yazılmam için ne gerekli? Ayrıca denklik sistemi nasıl?
Bilgisayar Mühendisliği için Matematik, Fizik derslerinin Lise transkriptinde (Lise 1, 2, 3 ve 4) not ortalamasının en az 3 olması gerekmektedir.
Okulların YÖK denkliği var mı?
Bulgaristan, 1 Ocak 2007 de Avrupa Birliğine üye olmuş bir ülke olarak,bundan böyle denklik alamama tehlikesi bulunmamaktadır.
Denklik (Accredition) Nedir; Yurtdışında ki üniversitelerin belirli bir kalitede eğitim verdiğini Türkiyede YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) denetler. Her yıl belirli kriterlere göre yapılan değerlendirmeler sonucu, yurtdışında üniversite veya yüksek lisans eğitimi yapmak isteyen öğrencilerin gitmek istedikleri okuldan alacakları diplomanın Türkiyede geçerli olup olmayacağına karar verir. Dünya genelinde binlerce üniversite olduğu için öğrencinin hangi üniversitelerin diplomalarının YÖK tarafından onaylı olduğunu ancak ve ancak YÖK den öğrenmesi gerekir.Öğrencilerin yök bg masasını arayarak Tel:0312 298 71 42
yada
http://www.yok.gov.tr/content/view/546/194/lang,tr/ adresine denklik bilgi edinme talebinde bulunarak bu konu hakkında bilgi edinmeleri mümkündür.