Hocam eğer 1 senede kilo verip hepsini faiziyle geri almak istiyorsanız buyrun meydan sizin zayıflamak kolaydır, o zayıflığı korumak mesele.
Ben 2 yıl gibi bir sürede 30 kilo verdim sonrasında ise aynı kiloda 2-3 yıl kaldım hatta 4-5 kilo daha verdim.
Bu süre zarfında pc başında çalıştım, fazla hareket etmedim. Hatta en baba kilo verdiğim dönemde pc başından hiç kalkmadan devamlı script yazıyordum.
Diyette hiçbirşey yasak değil. Ben sadece kolayı ve ona benzer içecekleri yasaklamıştım kendime. Ekmek 1-2 ince dilim her öğün yiyorsun, yoksa beyinin ihtiyacı olan bir vitamini yeterli alamadığın için aptal oluyorsun (vitaminin tam adını hatırlamıyorum fakat doktor söylemişti). Öğün kaçırma gibi bir lükse asla girmiyorsun, düzenli beslenme en büyük etken. Sabah kahvaltı yapmadan evden asla ama asla çıkma, kahvaltı en önemli öğün metabolizma kahvaltı yapmadan tam olarak çalışmaya başlamaz "oh be iki çay içtim afyonum patladı" lafı bu açıdan bakıldığında doğrudur. Çayı tek şekere düşür bol olmasada iç yani ağzın boş kalmasın. Su tüketimi zaten malum günde 2 litre iç yaz günlerinde biraz daha fazla içebilirsin malum vücut terleyip su kaybediyor. Pilav makarna ye ama az ye yani 3-4 çorba kaşığı dolusu kadar ye. Sebze yemeklerinden tepeleme bir tabak ye yanında dediğim gibi 1-2 ince dilim ekmek ye. Kepekli olması şart değil bence bu biraz bizim milletin saplantısı, doktorlar diyetisyenlerde kekliyor milleti gibi geliyor bana. Akşam yatmadan 4 saat önce yemek yemeyi kes. Yani biz gece çok geç saatlere kadar oturuyoruz metabolizma o saatlerde çalışıyor alışkın olduğu için o yüzden normal insanlara denilen saat 7-8 i söylemiyorum. Hesap et 4 saat önce yemeyi kes. Tatlı yersen baklava vb. şerbetli ağır tatlılardan kaçın ama çokta canın isterse 1 tane ye çükün şişmesin. Sütlü tatlı tercih et kazandibi vs. yada evde annen pirinç unuyla muhallebi yapsın üstünede tarçını serp ohh mis

özellikle benim gibi boğazını sevipte zayıflıyorsan işin ilk günlerde çok zor diyet ürünlerden ye özellikle şu üstü çikolata kaplı bisküviler hakikaten insana diyet günlerinde abu hayat gibi geliyor ama ondan da sadece 1 adet ye, paket değil adet

acı neskafeye alıştır kendini süt istediğin kadar koy her ne kadar süt yağlıda olsa vücudun yağada ihtiyacı var unutma. Hatta 1 kesme şeker bile atabilirsin. Çerez, cips, bisküvi vs. yememeye özen göster canın çekersede inat et yeme çünkü bir tane yersen kendi kendine direncin kırılıyor o bir tane çok önemli. Canın istediğinde git çay iç, kahve iç, salatalık ye, marul ye ama bu otlarada pek bel bağlama çünkü insan o zaman gerçekten soğuyor diyetten. Diyet moduna girmeden diyet yapmak lazım yani. Salata yap bol ekşili, zeytinyağı gezdir üzerine az miktarda tuzda at onu ye yanında ızgara tavuk, balıkla ye ama sadece salata yeme inekler gibi o zaman diyet psikolojisine giriyorsun. Çok abartarak diyet yaptığında nefret ediyorsun. Ama dediğim gibi yediklerini azaltırsan inan çok rahat şekilde kilo veriyorsun ve bir müddet sonra vücudun buna alışıyor hiç zorlanmıyorsun farketmeden kilo veriyorsun.
yazı karışık oldu ama karşımda oturuyormuşsun gibi aklıma geleni anlatıyorum gibi yazıya döktüm. Çünkü gerçekten çok büyük bir başarı gerçekleştirdim kendimce 110 kg idim ilk etapta 80 kiloya düşmüştüm. Şuan 75 kiloyum hedefim azar azar 70e kadar düşmek. Ama gayette eşşek gibi yiyor içiyorum şu ara