Ben katılmıyorum dediklerinize, tam aksine suç reklamverende değil googlede tamamen
Ben de adwords kullanıyorum ürünlerimi ve sitelerimi tanıtmak için ve tık başı ücreti kendim belirlemekte özgürüm. Herkes kendi malının değerini biçmekte özgürdür.
Ki zaten google bana bu hakkı veriyor.
Madem o kadar şikayetçisiniz tık oranlarından, google alt limit koysun o zaman kardeşim, desin ki en az 0,08 vermek zorundasın diye koysun alt limiti
Neden bunu istemiyorsunuz da suçu adwords kullananlara atıyorsunuz
Herkes parayı sokaktan toplamıyor, tabii ki verdiği paradan maksimum verim almak ister ama bunun suçlusu googledir.
Suç ne googleda ne yayıncıda nede reklamverende. Kelime rekabeti olmadıktan sonra yayıncının bu kazançları gayet normal.
Rekalm sektöründe ne var? Yayıncılar kendini içeriğini geliştirdi, hedefli kitleler oluşturdu da reklam veren mi bulamadı?
Hıhı, evet ben malım ya sen bana 800 ziyaretçiden 5 satış çıkarırken ben sana tık başına 1 tl vereceğim.
Dostum o dediğin sattığın ürüne bağlı. Ben blogumda yazdığım 1 yazıyla İHSye yüzlerce müşteri kazandırırken normal reklama tık alamıyorum mesela. Önemli olan hedef kitle. Sen armut sitesine muz reklamı koyarsan tabikide dönüş olmaz. Millet ***** siteye niye büyütücü reklamı koyuyor. Çünkü hedef kitle orda. Potansiyel siteye ver reklamı bak bakalım nasıl deli gibi dönüşler oluyor. Merak ettim ne satmaya çalıştında satamadın sen..
bence google yeteri kadar şeffaf değil. komısyon oranlarını açıklaması gerek. kafasına göre kesinti yapıyor. her reklam veren 0.1 ile reklam vermiyor.
Google komisyon oranlarını ingilizce adsense blogunda yayınladı. R10dada vardı hatta.