isveç'i kişi sayısı olarak kaç tane düşmanı var ki askere ihtiyaç duysun. Türkiye'yle karşılaştırmak bile gereksiz
Fransa'nın isveç'in pkk gibi başında dert var mı ki asker konusunda titiz davransınlar? Şu anda diğer ülkeler özellikle Fransa Türkiye'nin jeopolitik konumunda olsa ve başında pkk gibi bir örgüt terörü olsa bak askerlikler kaç seneye çıkıyor ve zorunlu mu oluyor gönüllü mü! Türkiye ile isveç'i kıyaslamak bile saçma.
Önce karşılaştırdığınız ülkeye bir bakın. Kaç tane düşmanı var?
O zaman sizi fransız vatandaşlığına geçirtsinler söyleyin de.
Aklımdan geçen şeyleri yazdınız beyler +++++
Bencede kaldırılmalı eskiden böyle düşünmüyordum tam aksini savunuyordum fakat artık birşeyleri görebiliyoruz.
Paşa çocukları çürük raporlarıyla eğlenirken halkın insanları doğuda şehit oluyor.Zaten diskolarda paşaların köleliğini yapan askerlerimize hiç birşey demiyorum. Demokrasi bu mu kardşeşim ? Birisi orada dağın başında karakolda ölümü bekleyecek.Diğeri ise paşaların ve eşlerinin keyiflerini yerine getirmek için onlara hizmet edecek.
Bu ülkenin ordusu milletine düşman. Tsk kesinlikle tasviye edilmelidir. Ergenekonla ilişkisi bulunan paşalar hepsi içeri tıkılmalıdır. Prof. orduya geçilmelidir. Eğer birisi asker olacaksa ömür boyu o işini yapmalı. Maaşınıda almalıdır. 3 ay ne işe yarıyor ? Batıda yapanlar yatıyor doğuda yapanlar ne yapsın ?
Tamam, seni hemen T.C. vatandaşlığından diğer avrupa ülkelerinin vatandaşlığına geçirelim, askerlik zorunlu olmaz sana.
Kaç yaşındasın varsayalım 20,
bu Vatan sana 20 yıldır bakıyor değilmi, 20 yıldır bu topraklarda paranı kazanıyorsun, bu topraklar üzerinde evin, arsan vs. var.
bu Vatan senden kalkıp 15 ay askerlik, üni mezunuysan 6 ay askerlik yapmanı istiyor. 20 Yıldır sana bakan, toprakları üstünde yaşadığın için evine giripde seni kovalamayan bu vatana 15/6 ay askerlik ile borcunu ödemişsin çok mu?
Bence sadece doğuya profesyonel askerler gönderilmeli yani zorunlu askerlik kalkmamalı.
Evet, buda bir fikir ++++