protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hastayim su Turkiyenin dunya siyaseti uzerinde ciddi rolu olduguna inanan insanlara... BIride Turkiye hangi tarafa katilirsa, orasi kazanir yazmis... Turkiye batili bir ordu karsisinda 20 gun savunma yapamaz. Hele superguc karsisinda en fazla bir hafta dayanir. Simdi savas narasi atan adamlar savas zamani ortadan kaybolur.Bu isler boyledir. Adamlar esekle silah tasiyip, karakol basiyor... Duzenli bir ordu birkac gun icinde bizim memleketi komple dagitir. Turkiye ici bos adaya askeri cikarma yapamadi, ici asker dolu ulkelere ne yapabilir? Milletin eline kilic tutusturup, rakibin 3-5 kati olup, asker sayisiyla savas kazanmaya benzemez bu isler.

3. dunya savasi falan olmaz, olamaz. 1930'lari materyalist dunyasi icin yazilan sacma sapan tarih kitaplarini okuyup, 3. dunya savasi muhabbetine girmissiniz. Avrupa ulkerinin biri bile savasmaz. Hyatiniz boyunca bir kere bile yurtdisina cikmamisiniz, ciksaniz, bir Avrupalinin keyfini bozup, savasa gitmeyecegini biliursiniz. Alman, ispanyol, fransiz niye savasa gitsin? Sebep ne? Zaten elemanlarin her istedigi var. Ne icin savassin? Amac ne?

Cin ve Hindistan kimseyle savasmaz, savassa mallari kime satacak. Amerika atom bombasi olan ulkelere saldiramaz. Sonucta cok genis tabanli savas cikmaz. Amerikanin heryerde askeri ussu var. Amerika kesinlikle izin vermez.

Hereyi gectim, Almanya muhabbeti yapmisiniz. Almanyanin 1.1 trilyon ihracati var. Adamlar manyak mi savassin? Cinin 1.2 milyar ihracati var. Cin Amerikayla savasip, ayni anda 1.2 trilyonluk mali nasil satacak?

Kafalari 1930 modelden, 2010 modele getirin. Sizin kafanizda olusturdugunuz dunya ile su andaki dunya arasinda 80 sene fark var. Ne avrupa bildiginiz Avrupa, nede Amerika. Isin en trajik durumuda kafanizda olusturdugunuz Turkiye... Herseyi gectim, dunya savasi olsa, en fazla 1 hafta surer. Millet birbirinin kafaya nuke atar. Turkiye safini belirleyene kadar savas biter. Dunya yasanacak bi yer olmaz. Hepimiz kanserden oluruz.
Evet, TC nerede olursa o tarafta diye ben yazdım.

Biz Çanakkale savaşını, Kurtuluş Savaşını, süpergüçler karşısında almadık mı? Güçlü ülkelerle almadık mı? Çok güçlüde değildik. Kendine inanan bir millettik.

Senin bunları bilmeyecek kadar kapasiten yoksa orası allahın takdiri.

Biz, 30 Gemilik bir donanmayı Nusrat Mayın Gemisi ile bir gecede yok ettik, neydi süper güç değillermiydi?

İnandık kendimize.

Şimdi senin gibileri alay geçercesine laflar savuruyor...

Tek birşey diyorum, yazık...

(Diğer kısımlar için geçerli değil yazdıklarım )