heLLoFtHewoLf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim kızdığım nokta senin şu süper güç dediğin ülkeleri gözünde fazla büyütmen.
Sen sıkma canını Bu ülke sıkıştı bi Osman Gazi çıkardı, sıkıştı Fatih ler çıkardı, yine sıkıştı Atatürk çıkardı.Bir daha sıkışsın bi Gazi bi Fatih bi Atatürk daha çıkarır, bu Türk lerin kanında var, sende bir Türk sün hiç bir zaman sende boyunduruğu sevmezsin sende boyun eğmezsin bunu sende bende biliyoruz, tamam teknolojisi güçlüdür falandır filandır ama unutma onlar Türk değil.Sen şimdi bu dediklerin artık bunların önüne geçemez artık bu yüzyılda diceksin de merak etme hangi yüzyıl olursa olsun Türk ün kafası zihniyeti yaşayış tarzı her zaman Türk tür.
Turklukte bi olay yok. Elin almani, fransizi, rusu, cinlisi, hintlisi ne ise bizde ne eksik nede fazla bisey var. Turk oldugumuz icin kimsenin bize bonus verdigi falan yok. Diger insanlardan en ustunuz, nede alcaktayiz. Ama hamasette dunya birincisiyiz. Ben simdiye kadar 40'dan fazla ulke gezdim. Turk insani kadar gerceklikten uzak, hayali ve uydurma bir gecmisle yasayanini daha gormedim.

Zamaninda Enver Pasada bizim milletimizde kuvvet vardir ayagiyla savasa girdi, ne oldugunu biliyoruz. Su andada ayni sey olur. Cunku degisen bisey yok. Son 350 yilda ne olmussa, aynisi olur. Zaten Turkiyenin ordusu defalarca degisen birsey olmadigini gosterdi. Yani ciddi bir degisim olduguna dair bir gosterge yok. Aksine degisimin olmadigina dair gostergeler cok fazla. Zaten ordunun aldigi sonuclarda ortada. 1826 yilinda kurulan Asakir-i Mansure-i Muhammediyye ile su andaki ordu arasindaki tek fark, silahlari. Birinde 1826 model silah var, otekinde 1950. Kafalar ayni, yonetim ayni, sonuclarda ayni olacak haliyle.