Invictus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
user_agent ile nasıl yapıcaksınız anlamadım. arkadaş google botlarına hem türkçe hem de ingilizce sayfaları göstermek istiyor, sadece ingilizce değil.

bence en mantıklı çözüm, elinde zaten hem türkçe hem ingilizce sayfalar olduğuna göre ikisini de ayrı ayrı kullan session falan olmadan, by_antiseptic in dediği gibi
User agent olmaz. Sonuçta google botu sadece tek dille geliyor. Birden fazla dille gelmiyor. Bu arada hem türkçe hemde ingilizce sayfalar yok. Yani tek bir sayfa var. Bir tane dil klasörü oluşturdum. Bunun içinde iki tane dil dosyası var. O anki session neyse sistem o dosyayı çağırıyor.
Örnek:
lang_tr.php ve lang_en.php şeklinde iki tane dosyam var. Her iki dosyada aynı değişken var. Şöyleki:

$anasayfa['lang']['anasayfa'] şeklinde bir değişkenim var. Bu değişken lang_en.php'de şöyle yüklü: $anasayfa['lang']['anasayfa']="HOMEPAGE";
lang_tr.php dosyasında ise şöyle: $anasayfa['lang']['anasayfa']="ANASAYFA" şeklinde. Sitenin içinde ise bu değişkeni şöyle kullanıyorum:
<?php 
session_start();

if ($_GET['lang']=='tr') //tabi bu mantıksal sorgulama $_SESSION değişkeni içinde tanımlanıyor. Yormasın diye yazmadım.
include ('lang_tr.php');
else
include ('lang_en.php');

print $anasayfa['lang']['anasayfa']; //Şu durumda oturum hangi dilde ise bu değişken o stringi yükleyecek.

?>
İki farklı klasör oluşturursam şuana kadar yaptığım çalışmanın bir önemi kalmayacak yada kurduğum mantıkta ciddi değişiklikler yapacağım. Bu google botunu kandırmanın başka bir yolu yok mu?
Anlamamadığım bir nokta var:
Ben oturumu arka planda kendim düzenliyorum google veya herkimse benim ona sunduğumla yetinmek zorunda. Sonuçta google veya diğer arama motorları öyle yada böyle web sayfalarına bir tarayıcı ile bağlanıyorlar. session olayını nasıl aşar?