adamın biri evinden çok nadiren çıkardı. komşuları onu neredeyse ayda bir dışarıda görürdü. bu da herkeste merak uyandırmaya başlamıştı. adam, insanların içine karışmıyordu. herkes bunun nedenini merak ederken bu durum şehrin valisinin kulağına gitti. o da meraklanmıştı ve adamı huzuruna getirmelerini emretti.
ertesi gün adam valinin karşısına çıktı. vali sordu:
- neden hiç dışarı çıkmıyorsun? bir derdin falan mı var? söyle de nedenini bilelim.
adam, bu konuda birisine danışıp gelmek istediğini söyledi ve dışarı çıktı. vali iyice meraklanmıştı. hemen yardımcılarından birine bu adamı takip etmelerini söyledi. vali yardımcısı adamın peşine düştü ve onun bir cami tuvaletine girdiğini gördü. orada bekledi, adam 5 dakika sonra tekrar dışarı çıkmıştı. vali yardımcısı ondan önce hemen valiye giderek adamın yaptığını söyledi. adam gelince de vali sordu:
- danıştın mı bakalım dediğin şeyi?
+ evet efendim
- yalan söyleme, seni takip ettirdim, tuvalete gitmişsin.
+ doğrudur, oradaki pisliğe danıştım. "insanların içine gireyim mi?" diye sordum, "sakın girme, bak biz insan içine girmeden önce ne güzel elma, domates, ekmektik; insan içine girince pislik olup buraya geldik."