Arkadaşlar 2 gün önce, hostgatordan VPS almak için başvuru yaptım 29.95$
Kupon kodu: TURKIYE olarak girdim, ve 25$ indirim yapıldı, kalan tutar 4.95$'ı da paypal ile ödedim...

daha sonra mail geldi, ve pasaportumun yada sürücü belgemin tarayıcıdan taranıp kendilerine yollanmasını istediler... ben de bunu yapmadım.. ben o ehliyeti 4.95'e almadım!!!

ödemesini yapmışız adamlara, halen VPS giriş bilgilerini vermiyorlar, 10 civarı mail attık karşılıklı, sonunda tepemin tası attı, adamlara saymadığım laf kalmadı.

bu adamlar madem Paypal'a güvenmiyor, neden paypal ile ödeme seçeneği sunuyor? onlar koskoca paypala güvenmiyorsa, ben hostgator'a hiç güvenmiyorum. neden vereyim kimliğimin fotokopisini? amerikayı mı satın alıyoruz 4.95'e???

Edit: Şuan Türkiye NetInternet'te VPS, Almanya Hetzner'da dedicated, ingiltere Gigabit'de 1 dedicated, amerikada ismini vermek istemediğim bi firmada da reseller hesabım var, aktif olarak da kullanıyorum. hepsine aynı siteyi kurdum, kesintisiz yayın yapabilmek için uğraşıyorum. çok eskiden hostgatordan hizmet almayı düşünmüştüm (sanırım 2006'da), şimdi de indirim kuponunu görünce adamların hızlarını merak edip, denemek için bi vps almak lazım diye düşündüm...

bağlantı hızları ping süreleri falanları filanları nasıldır bilmiyorum ama, 2 gün önce ödemesini yaptığım hesabın bilgilerini halen mail ile tarafıma iletmediler.

hesabı açtığım mail adresim ve paypal'da kullandığım mail adresim AYNI halen neyin fotokopisini istiyorlarsa artık... telefonla onaylayın dediler, (güya)ücretsiz numaralarını aradım, kontör bitti kapandı, sadece amerika içinden ücretsizmiş

şahsen elleşmeyin derim. yine de siz bilirsiniz.

edit: biraz para biriktirip, bütün sunucuları NetInternet'e taşıyacam, Türkiyede çok hızlı ama bant biraz pahalıya geliyor, şuan için karşılayamıyorum.
neden hetzner ve gigabit aynı anda? biri 100mbit biri 1gbit... hangisinin hızı işimi görürse ordan yayına devam edecem.