bu konuyu bankalara hesap işletim masrafı ve yıllık kart aidatı ödemek zorunda kalan arkadaşlarımız için açtım

( 2006 yılı öncesi geriye dönük tüketici yasaalrı gereği çekilen tutarlar tüketici koruma yasaalrı gereği alınabiliyordu artık öyle kolay deil )

arkadaşlar artık yasalar gereği tüm bankalar mevduat hesabınız ve kredi kartı hesabınız varsa
mevduat hesapalrından yılda 2 defa hesap işletim ücreti kredi kartı içinde kart işletim üzreti kesecekelrdir

işbanaksı için naçizane önerim şudur arkadaşlar buraya dikkat diğer bankalarda anında mevduat hesaplarınızdan hesap işletim ücreti kesilmektedir fakat iş bankası hesabınız varsa internet bankaclığı ve cep bankacılığı kulanıyorsanız hesabınızda 1 lira bile başı boş bırakmayın

hemen internet işlemleri veya cepten vadeli mevduat hesabı açın paranızı oraya aktarın kulanmak istediğinizde hesabı online olarak tekrar kaptın paranızı kulanın bu yolla hesabınızda vadesiz hesabınızda para olmamış oluyor vadeli oluncada hesap işletim üzreti kesmiyor iş bankası

ben yılardan beri iş bankasında bu yolu kullanırım bu yolla yılda 60 tl kadar param boşu boşuna kesilmez

örnekle: ahmetin 30 lira parası vardır hesabında ahmet parasını daha sonra kulanmak için internet işlemlerinden vadeli hesap açar parasını oraya aktarır

artık ahmetin hesabında 0 tl vardır daha sonra kullanmak istediği için parası vadeli hesaptadır
ahmeti nhesabında parası 0 tl olara kgözüktüğü için bankada hesap işlem ücreti kesmiş olur

kredi kartı ücreti mecburi olarak kesilecektir bunun için ise kesmemeleri için en az 2 adet fatura talimatı veremeniz gerekli lakin ben bunu yapmıyorum

kredi kartı kart ücreti için ise buraya dikkat

bankalar kredi kartı kart üzreti yıllık keseceklerdir sizin yapmanız gerekense onlar kesse bile kredi kartlarına yapılan kampanya dönemlerini değerlendirmek

örnekle : özel günlerde veya firmalar bazında çok iyi kampanyalar oluşuyor para puan kampanyaalrı işte bu dönemlerde zaten kartınızı normal günlerdede kullandığınız için almanız gerkenlerin büyük bir kısmını kampanya dönemlerinde alırsanız para puan olarak avantajınız olacaktır

buda örnek veriyorum : 40 tl kesilen yıllık kart ücretine karşılık sizin böyle dönemlerde kampanyaalrı değerlendirmeleriniz sonucu size 40 tl veya üzeri para puan olarak geri dönecektir eksilen kart ücretiniz

sonuç olarak mevduat hesaplarınız için iş bankasını dediğim yol ile kulanın hesap işletim ücreti ödemssiniz

iş bankası ve diğer bankalrın kredi kartına sahip arkadaşlar içinse bahsettiğim 2. yolu kulanırlarsa her 2 şekildede paralarınız boşu boşuna kulanılmış olmaz