Şikayet etmendeki amaç ne?Çekememezlik mi?Eğer sattığı şeyler yasal ise ne var bunda.Senin sattığın saat veya kontör yasal mı ya da vergisi yok mu?O adam da seni şikayet etse sende suçlusun.Kimsenin ekmeğiyle oynamayın.O adamı şikayet edeceksen kendinde birşey satmıcaksın o zaman.Eğer w.rez tasarımları satmaya çalışıyorsa o zaman ayrı.
https://www.r10.net/alisveris-bolumu/...ce-10gr-3.html
E-ticaret'te vergi yok sandığım zamanlar satmıştım. (
Bu konudaki mesajlarımı okuyun.) Zaten 1 adet sattım. Sonra, isterseniz bakın, sahibinden ilanımı kaldırdım. Artık satışı yaptım, fatura da kesemeyeceğime göre ceza gelirse vermeye razıyım ki satışı bitirdim herhalde, değil mi ?
Rahatlıkla anlayabileceğiniz üzere ben bu işi yapmıyorum. Adamın işi oysa pekala gerekliliklerini de yapması gerekiyor değil mi ?
GittiGidiyor'da fotoğraf makinesi satan adamların sattıkları da yasaldı. Yüz binlerce lira ceza yiyecek neleri vardı ? Yasa buysa siz de dahilsiniz bende.
Ayrıca, ispatlama demiştim, eğer tamamen okuduysanız. Maliye adamın birşey sattığını, hizmetini ispatlayamaz. Uyarı verir geçer diye düşündüm. Çekemez olsam direkt şikayet eder adamla hiç konuşmazdım. Kaldı ki adam da değil, iyi tanıdığım, benden küçük bir arkadaş.
Son olarak, benim saatler yurda girişi esnasında kontrol edildi ve
vergi verilmesine gerek olmadığı belirtildi.
Kontör satmıyorum. Çok büyük çoğunlukta, bana gelişi daha ucuz olduğu için kendime almıştım. Aldığım adam da fatura kesti. Yani vergisi
verildi.