Tabi açıklayım.
Bu domain uzantı kullanım oranı, ve bir yerde sıralamaya bağlı olarak uzantıların oranı vardı bulamadım şimdi, her neyse zaten google'da belirli başlı arama yaparsanız özellikle ciddi kelimelerde, (haber,oyun gibi..) ve basit kelimelerde dahil .com-net-org arasında bir kapışma vardır ancak .com oranı daha fazladır, bunu arama yapabilen herkes görebilir.Yani elle tutulabilir bir veri değil, ancak .com almanızı tavsiye ederim.Ben hiç görmedim ciddi kelimede .info veya diğer değersiz uzantıları.
O zaman neden .com almışsın ? Git .info alsana 1$ işte, 10 tane domain alırsın, burada boş boş yarım atacağına ; söylediğin yorumu onaylayacak işler yap ; uzantı önemli değilse en ucuzunu al öyle işe devam et hadi bakim
sanırım senin kişisel düşüncelerin bunlar?
yani kusura bakmazsan şöyle bişey diyebilirim bu düşüncenin aksine ki sakın sana muhalefet olmak amaçlı bir yazı olarak algılama benimkini
sanalı biz .com .net .org la tanıdık sende bilirsin ki ilk zamanlar bunlar vardı dolayısıyla en geniş içerik eklenen siteler daha eski oldukları için .com .net .org uzantılı siteler diye düşünüyorum..
mesela .ws uzantılı domain yeni yeni piyasaya çıkıyor ama google'a beşiktaş yazarsan ws uzantılı bir domain var ben bunu bi arkadaşın makalesinde görmüştüm o yüzden aklımda kaldığı için bunu örnek veriyorum ki eminim daha bir çok uzantısı farklı ama google da başı çeken domain vardır. yani diyeceğim şu ki şahsen benim düşünceme göre google ve diğer arama motorlarının uzantıyı pek umursadıklarını zannetmiyorum içerik bakımından güncel olan liste başı gelir diye düşünüyorum ki zaten google'ında aradığı güncel içerik değil mi?
ayrıca yine benim düşünceme göre gözede hitap etmesi çok önemli yani bir kaç kişiden de duydum ben bunu, mesela adam domain alırken "ya .com olsun daha güzel görünüyo ya da ne bileyim info olsun daha bi cix duruyor" gibi şeyler diyorlar.
yani .com .net .org un çok seçilmesinin tek sebebi bilinç altına yerleşen "genelde .com .net .org var neden başka domain alalım ki ,hem daha havalılar" düşüncesi bence.
arama motorlarının tek umursadıkları güncel + özgün içerik ve sitenin içerik bakımından güncellenme süresi. (tabi buda benim şahsi düşüncem)