google adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yanlış anlama da .com 1 adım önde demişsin sen bunu neye göre söyledin bende bunu merak ettim, yok yani aksini söylüyor yada fikrini savunuyor değilim sadece ilerde bi ikileme düşersem .com mu yoksa başka bir uzantımı diye ikilemden çıkmama yardımcı olmuş olursun.
Tabi açıklayım.

Alıntı
.com - 62%
.net - 27%
.de - 5%
.org - 2%
.tv - 0.5%
.info - 0.25%

yani pazardaki ziyaretçilerin %62 sini .com %27 sini ise .net elde tutuyor.
her yıl bi kaç yeni uzantı gelmesine rağmen ülkelerin kendi uzantıları olmasına rağmen (.com.tr gibi) .com ve .net dışında başarılı olan ve hiti olan (ziyaretçi sayısının fazlalığı) pek site yok...
Bu domain uzantı kullanım oranı, ve bir yerde sıralamaya bağlı olarak uzantıların oranı vardı bulamadım şimdi, her neyse zaten google'da belirli başlı arama yaparsanız özellikle ciddi kelimelerde, (haber,oyun gibi..) ve basit kelimelerde dahil .com-net-org arasında bir kapışma vardır ancak .com oranı daha fazladır, bunu arama yapabilen herkes görebilir.Yani elle tutulabilir bir veri değil, ancak .com almanızı tavsiye ederim.Ben hiç görmedim ciddi kelimede .info veya diğer değersiz uzantıları.
Akif95 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aynen
O zaman neden .com almışsın ? Git .info alsana 1$ işte, 10 tane domain alırsın, burada boş boş yarım atacağına ; söylediğin yorumu onaylayacak işler yap ; uzantı önemli değilse en ucuzunu al öyle işe devam et hadi bakim