Alperbil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle çanakkale'de kürtler vardı ama az vardı diyorsunuz. evet az vardı. kürtlerin yaşadığı coğrafya engebeli ve ulaşılması zordur. ben günümüz teknolojisinde 200 km uzağa arabayla 4,5 saatte gidiyorsam o zaman kim bilir kaç saatte ?

kürtlerin çanakkale'de az olması savaşmadığı anlamınada gelmiyor. urfa, antep, kars... bunlar en bariz örneklerdir. bunlara gazi ve şanlı ünvanını kürtler vermedi herhalde.

kürtlerin savaşmadığını söyleyenler acaba gelip buradaki şehitlikleri görüyorlar mı ?

ben kürtüm. evet sizin gibi şanlı bir tarihim yok ama bu cumhuriye'ti beraber kurduk. o yüzden kürtleri aşağılayıp ırkını şanlı göstermenin bir anlamı yok.

ne yaşadınızda ırk ayırıyorsunuz merak ediyorum ? çok mu acı çektiniz ? ne oldu ? ben sizden daha fazla acı çektiğim halde ırk ayırmıyorum. çünkü istenilen ve yavaş yavaş emellerine ulaşılan bölücülük örneğidir bu.
Peki o kadar iyi savunuluyorduda neden musul kerkük elimizden gitti??
Ben doğuya gittim nerden geliyosun batıdan deyince dışlandım baktımki Türkleri dışlıyorlar sonra düşündüm benim ırkım onlardan acizmi dedim benim ırkım onlardan dahada şanlı dedim bu saatten sonra kim çıksa karşıma tanımam dedim.
Size lafım yok belki ama ben çoğu şeyi kafamda bitirmişim. Eğerki doğuda doğmuş olsam kürt olsam deselerki doğuyu yakacaz sende içinde öleceksin. senin elinde herşey deseler ben eyvallah derim. Yakın derim. Bu işin çözümü yok sen daha iyi tanıyorsun ırkını verdikçe isteyecekler en sonunda toprak isteyecekler sence hangi türk evet der?