Türkiye'nin suyu çıktı herhalde başka yerlerde okumaya gidiyorsunuz
Bu Nasıl bir zihniyet anlamadım neden ? insanlar yurtdısında daha kaliteli bir eğitim alması sacmamı senın ulkende acaba yurtdısında okuyup gelenemı daha cok ıs ımkanı var senın ulkende okuyanamı ? bizim ulkemız kendı unv öğrencilerine sahip çıkmıyor ve emin ol yurtdışındaki eğitimler türkiyedekindne daha iyi dayımınoğlu yurtdısında okudu ve suan ayda 4.000 dolara bilgisayar mühendisliği yapıyor italyada

türkiyede okuyupda 4.000 dolar alan 1 parmağı geçmez

ev araba + 4.000 dolar nedemek sormak lazım sadece türkiyede 1 ünv okuyan için ?
Kazançta önemli tabiki fakat ondan önce ülkemizde bizim hayatımızı, geleceğimizi hiçe sayan bir sistem mevcut. Yani yurtdışındaki sistemler gibi gel sen istediğin bölümü oku para falanda verme deselerdi gidipte yabancı ülkelerde tabikide gurbet çekmezdik. Tatil yapar gezip görürdük vs.
Ayrıca arkadaşında dediği gibi yurtdışında eğitim almış birinin bir çok yönden türkiyedeki bir öğrenciden avantajı ve artısı var; Yurtdışı deneyimi, yabancı dili, türkiyeyi dışarıdan görebilme şansı, değişik ırk ve renk, dünya insanlarıyla muhabbet etmek gibi.
O yüzden Türkiyenin susyu çıkalı çok oldu. işin gerçeğini konuşmak gerekirse kişisel görüşüm, bi 100 yıl daha çıkar türkiyenin suyu.. Çünkü hükümetin dışişleri nekadar çok çalışırsa çalışsın tüm çabaları kendi içlerindeki burjuva birliklerini daha üst düzeylere çekme düşüncesiyle hareket etmekte ve ülke içi büyük sorunları çözme çabası yok. Tamam ekonomi ihracat konusunda güzel imzalar atıyor. Fakat bunun halka hiç bir faydası yok ülke içinde herkes isyanda.
Evet böyle bir durum bile yurtdışında eğitim alan kişinin avantajlı durumunu gösterir. Çünkü ekonomik ilişkilerde bulunulan ülkelerde o ülkelerde eğitim almış, tecrübesi olan insanlara ihtiyaç vardır. Evet bu durumda biz avantajlıyız. Fakat yurtiçinde kalan çırpınan insanlar var. Bunları o zengin sistem düşünmez. Bu konuda insanları bilinçlendirmek, alternatif düşünceler üretmek amacıyla Yurtdışı Eğitimini insanlarımıza anlatıyoruz bi çıkış kapısı imkanı sunuyoruz. Bizim elimizden gelen bu. Saygılar.