protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben uzun yillardan beri Amerikadayim. Amerikalilarin genel anlamda Turklere bakisi olumludur. Oyle barbar imaji falan yoktur. Cogu yerde sizi digerlerine Avrupadan protos78 falan diye tanitirlar. Yani avrupalilarin gozunde avrupali degilsiniz, ama amerikalilarin gozunde avrupalisinizdir.

Amerikalilarin buyuk cogunlugu bizim Turist Omer gibi yasar. Yani dunya umurlarinda degildir. Turkiyeninde turkiyede anlatildigi kadar stratejik, su, bu falan onemi yoktur. Yani zirt pirt TVlerde Turkiye sunu yapti, bunu yapti diye haber cikmaz. Ben 7 yilda bir kere bile TV'de turkiye haberi gormedim. Cok TV izleyen biride degilidimdir. Turkiyeden kimle telefonda konussam, amerikalilar bizim hakkimizda ne dusunuyor turunden sorular geliyor. Amerikalilarin birakin Turkiye, dunya bile umrunda degildir.

Turkiyeye giden Amerikalilarda genel anlamda cok memnundurlar. Yani oyle barbar imaji falan yok. Zaten ortalama bir amerikali hayati boyunca 5 turk ya gorur, yada gormez. Ben turkum dediginizde, o neki falan diyenler cogunluktadir... Isin garibide hepsi az cok turk kahvesinin ne oldugunu biliyor, ama turkun ne oldugunu bilmiyor. Yani turk kahvesindeki turkun bir irk oldugunu soylediginizde inanmayanlar bile cikiyor.
Tamam işte hocam bende bu noktaya takılıyorum. Dediğin gibi amerikalılar Türkü, Türkiyeyi bilmiyor. Bu yayın sektörü arz talep meselesine göre koşullandığı halde neden Türk karşıtı içeriklerin yayınlanması ?

Mesela Türkiyenin " Barbados " ülkesini ve milletini kötülemesi gibi bişey.
Hakkında hiç bir şey bilmezken barbados ülkesinin insanları şöle böle diyebiliyoruz.

Bu arada Amerikalıların Türkler hakkında fazla bişey bilmediklerini tahmin ediyodum ama dediklerin kadar olduğunu hiç beklemiyordum. Obama göreve geldikten sonra ilk ziyaret ettiği ülke, Obamanın Türkiye hakkında sölediği sözler, Ermeni meselesi, davos, İsraille yaşanan son gerilim hakkında hiç mi Türkiye hakkında haberler çıkmadı ?