Konuyu baştan sona okumadım !
Birtek meqaTR'nin Amerika'ya süper güç dediğini gördüm.
İstek kabullenin, ister kabullenmeyin.Tek süper güç var o da Türkiye.Unutmayın ki savaşlar karadan kazanılır.
Geçenlerde birkaç genç arkadaşın doğuya düşmemesi için, umarım düşmezsiniz gibi bir kelime söyledim.
Genç arkadaşların verdiği cevap : Umarım düşeriz, şu teroristlerin kafasına 2 tane de ben sıkmak istiyorum.
Burada sıkmak marifet değil, ama savaşa giderken duyulan çoşkuyu vurgulamak istiyorum.Böyle bir Türk genci olacak ve Amerika süper güç olacak ? Pehh !!!
Sadece şunu söylüyorum, Amer ika'ya "Süper güç" diyenlerancak kendini kandırırlar, tekrar belirtim Amerika'ya süper güç deyip bi taraflarını kaldırmayın.
Tek süper güç var : Türkiye, Türk Genci

ne komik insanlarsınız yahu! tek süper güç türkiyemiş. hangi ülkede yaşıyorsunuz. amerikaya süper güç demeyenler ancak kendini kandırır. milliyetçilik duygularına bağlıyorum. bende milliyetçiyim ama mantıklı düşünen milliyetçi. realist düşünen milliyetçi. realist düşünmezsen kendini büyük görürsen batarsın ruhun duymaz.
geçen sayfalarda akpyi eleştirdim. yılda ortalama 30 milyar cari açık veriyor dedim. -rep veren arkadaşın mesajı aynen şöyle "Şapşal o iç ve dış borçlar.Senin bakkala olan borcun bile oraya ekleniyor." adam ya 17-18 yaşlarında birşeyden anlaşmıyor yada hiçbir kavramı bilmiyor, öğrenememiş.
böyle uyutulan ve bilgisiz toplumda nasıl süper güç oluyorsun. sokağa çıkıp şehirdeki insanların suratına bakın. çünkü hayat internet değil. internete biri giriyorsa zaten o belli birikimi vardır. normal insanlara şöyle göz atın. çoğu neden yaşadığını bile sorgulamıyordur.
amerikaya bakıyoruz. adamlar dünyanın en büyük ekonomisi. kültürel olarak dünyayı etkileyen ülke. askeri olarak türkiyeyle karşılaştırılamayacak kadar üstün.(aksini düşünen kendini kandırır.) bilimde, teknikde 1.
türkiyenin milyon tane sorunu var. terör sorunu, ekonomi sorunu başta.
bunları düşünmeden amerika süper güç demeyelim gibi çocuk şeyleri söylemeyin. israille sorun oluyor başbakan obadan yardım istiyor. karabağ sorunu var başbakan obamadan yardım istiyor. neymiş amerikasız çözülemezmiş. neden çözülemesin. çözülür amerikanın karabağla ne işi olur. ama işte o amerika orayada burnunu sokuyor.
neyse uzun oldu. bakın akpli olabilirsiniz. sizi memnun ediyor olabilir. ama her yaptığı doğru değildir. başbakan yaptı doğrudur demeyin artık.
şimdi -rep verebilirsin. söylüyeceklerim bitti.