İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yeterli cevapları aldım. şu anda test vps lerde testimi yapıyorum. test veremeyenlerden de gönderdiğim örnek uygulamanın sonuçlarını bekliyorum. Konu görevini tamalamıştır. Yönetici arkadaş konuyu kilitleyebilir veya silebilir.
Hepinize teşekkür ederim.

VB6 da yazdıgım hem masaüstü hem web yonetimli programım için windows VPS server arıyorum.

taleplerim

1- Kesintisiz yayın. açık ulaşılabilir telefonlar.
(mevcut yerimden bundan vazgeçiyorum)

Kul yapısıdır ve elimiz eteğimiz telekoma bağlı. burası tamam. ama bir gün boyunca kesinti olacaksa, Ve kesintiden önce (isterse 5 dk olsun ) bana haber verilmeyecekse istemem.
işini ciddi yapan bağlantıyı 2 dk da olsa kesecekse müşterisine haber verir ki ben de müşterime haber verebileyim.

20 yıllık pogramcıyım. sunucunun altından girer üstünden çıkarım. abuk subuk acemi sorular sormam. ayda yılda bir bağlantı kaynaklı bir sorunuma cevap bulmak için aradıgımda açılmayan telefon bana cinnet geçirtir.

2- kesinlikle TR sunucu.

3- ödeme kredi kartından otomatik olacak. paypal - ptt- havale falan anlamam. online hemde vps hizmeti verecek fakat bir sanal pos sistemi olmayacak firma benim gözümde kurumsal olamaz. işi internet verdiği hizmet manuelse ne anladım bu işten. bence mumkun değil. sanal pos yoksa gerisini okumayın. ayda 50 - 100 için ne kafamın agrımasını ne başınızı agırtmak istemem.

4- paramı her ay ödediğim gibi her ay faturamı muhasebede görmek isterim.

5- hat kesintilerin de ben de ödemede kesinti yaparım. aylık ücretimi saat bazında böler verilmeyen hizmetin saatini çıkarırım. bir bildirim gönderdiysem 30 dk içinde cevap yoksa bunun fazlasınıda not alır düşerim. bir ufak hata düzeltimi için kimsenin kimseden en kıymetli şeyi (zamanını) çalmaya hakkı yoktur. verilmeyen hizmetin karşılıgı olmaz.

6 - 1 gb ram , 30 - 40 gb hdd yeterli. işlemci muhim değil. win2003 - panel manel istemiyorum. IIS bana yeter.panellerin yaptıgıda zaten IIS ye posta yöneticisine ve dosya haklarına web yazılımı ile mudahele. uzak masaüstünden baglanabileyim yeter. bw aylık 50gb yeterli . (25 de yeter de her ihtimale karşı)
aylık bw aşımında NET gb başına bir rakam. her ay dansöz gibi oynamayacak. neyse o. fark faturalanır. öderiz.

7- yok platform değiştiriyoruz, yok bilmem ne oldu ipler değişecek, yedekleyelim hemen geri yukleriz vs anlamam. bir ip bir sunucu alırım. ölünceye kadar demiyorumda 3 günde bir de ip değişip vmware yeniden kurulmaz ki kardeşim ???

8- onlarca insana karşı sorumlulugum var. teslim aldıgım hali ile güvenlik açıkarıyla ilgili testimi yaparım. bileşenleri yuklemeden vs. her hangi bir açık bulursam size bildiririm (çözümüyle birlikte) ve paramı aynen iade isterim. çok şükür bugüne kadar yazdıgım tek bir site script açıklarından ve injeksiyonlardan hacklenmedi. ama sunucu açıklarından başıma gelmeyen de kalmadı. diger vps lerde ve ağdaki makinelerde fink atabildiğimi görürsem warezlerden müşterileriniz scriplterini toplarlar. (bir zamanlar ben scriplerimi nasıl topladıysam ((

yani bu son şart şunu demek istiyor. gerçekten bu işten anlayan bir yerden almak istiyorum. sunucu ve ağ yonetiminden gerçekten anlayan , çakma windows ile bir makineye vzoo veya vmare kurup DC cilik oynayıp adam kandırdığını sanalar cevap yazmasın. ben bu meslekten 15 yıldır ekmek yiyorum. yine ağzımdan burnumdan gelmesini istemiyorum. bu işten ekmek yiyen ve yediği ekmeğin hakkını veren sunucu ve ağ yönetiminden gerçek anlamada anlayanlara nasip olsun param. ( digerleri ile kimsenin işi olmaz.)
bir gücellemeden sunucu etkilenirse veya telekomun ne idüğü belirsiz değişikliklerinde hönk edip kalacaklarları istemem. hem para verip hemde adamlara akıl vermekten bıktım yıllardır.

var mı bana vps verebilecek babayiğit ))
(çok şey istemiyorum aslında . işini ciddiye alıp ciddi şekilde yapanlarda olması gerekenini istiyorum.)

yarası olan gocunur. bu yuzden sadece bu özelliklerde bana sunucu sağlayabilecekler cevap yazsın. yoruma kapalıyım. derdim sunucu bulmak. laf kalabalıgı ile ugraşamam. 10 yıllık iç dökmesi diyelim. şöyle kontrol etmek için yukarıları okduum uslubumu bene begenmedim ama nasıl bi hizmet aradıgımı ancak böyle açık secik net ifade edebildim. tekrar söylüyorum. yukardaki şartlarda sunucu sağlayamayacak hiç kimse bu konuya cevap yazarak konuyu uzatıp ortalıgı karıştırmasın. yarası olan gocunur dedik.

teşekkür ederim.