Ezbere Konuşmasak ? Herkes veritabanı muhendisi kesilmiş başımıza.
Arkadaşım öncelikle forum olarak ne kullanıyorsun ? versiyonu , kullandıgın DB ve tercih ettiğin işletim sistemi nedir ? günlük tekili , kayıtlı uye sayının bu konuda hiç bir önemi yok ki. geç ) reklama gerek yok )) ANLIK ONLINE i ortalama ver. performansı etkileyecek mevzu ANLIK ONLINE. isterse 500 mb olsun DB yeeğin. girersin remote. local olarak hüpp 10 saniyede atarsın DB yi. 70bi de olur 100bin de olur üye sayısı. . bahsettiğin üye neticede veritabanında bir tablodan ve kolonlardan ibaret. ne db ler var terabyte veriler saklıyor. önemli olan kaç kişi aynı anda online oluyor . kaç kişi aynı saniye içinde işlem yapıyor. ortalaması lazım. bunu söylersen ve hangi forum oldugunu bilirsek kullandıgı sessionlar ve aplicationlar a şöyle kabaca bakıp işlemci kullanımını ve ram kullanımını tahmin edebiliriz.

(daha bunları bilmeden kaldırmaz diyorsunuz ya. bravo . leb demeden corum )

vb6 da yazdıgım MYSQL kullanan bir uygulamam var. site mite de değil. bildiğin progam işte. veri tabanı remote. tek fark bu. 25bin kalemden fazla ürün 20 şube anlık işlem yapıyor. UPDATE, INSERT, DELETE , TRACE vs. muhaseb , stok vs hepsi entegre 5 yıllık kayıt. raporlama vs hepsi tek veritabanından .10 uzeri kullanıcı aynı anda işlem yaparken 2 bilemedin 3 sn. de veri dönüşü oluyor. tabi web uygulaması olmadıgı için bu kadar hızlı. DB en son DUMP ettiğimde 60 mb falandı. (Yanlız bu optimize edilmiş bi vt. utf kullanmadım vs. kullandıgın db yi ve forumu bilsek biraz daha yardımcı oluruz.)

işlemci demişsin ama senn önceliğin RAM olmalı. hangi DB olursa olsun yukleneceği şey ram. kulandıgın forumu söyleseydin işlemci konusunda da bişeyler derdim. zira anlık işlemde session lar zorlarsa işlemciye o zaman ihtiyac olur. sitede yapılan ekleme silme ıvır zıvır (ki aynı saniye ye kaç kişi denk gelecek. 70bin kişi aynı anda online olupta aynı saniyede foruma ver işlemiyor ya ??)

ben yıllarca programlarım için VPS aradım. orda sorun burda kesinti, falan yerde component desteklemez, filan yerde karakter setleri sorun yapar, öteki bilmem ne derken son 6 aydır sorunsuz sekilde domainpozitif.com dan aldıgım windows vps de problemsiz çalışıyorum. destek te iyi. tavsiye ederim. sen yukardaki hususları göz önünde bulundurarak tekrar yaz. gerisi kolay.