KoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuyu okurken malesef lise ve ortaokul günlerim geldi aklıma. Ortaokuldan itibaren bu şekilde arkadaşlarım vardı ve kardeşim dediğim 2 arkadaşımı bu şekilde gördüm. Lisede tamamen yollarımız ayrıldı şuanda haberlerini aldığımda biri hapse girmiş geçenlerde çıkmış diğeri de pek düzgün hayat yaşıyor diyemem.

O zaman bu kadar dizi de yoktu 2000lerde. Fakat her zaman bu olaylar ortaokuldan itibaren vardı. Önemli olan arkadaşlarınıza sahip çıkmak. Ortaokul döneminde sevdiğim kız yüzünden birçok kişiyle kavga ettim. Okuldan uzaklaştırıldım ve hatta kızın akrabalarıyla bile kavga ettim. Herşeyi onu sevdiğim için yapıyorum sanıyordum. Hani kıza biri asılsa tabiki gerekeni yine yapardım ama kızın selam verdiğine bile kıskanır kavga ediyorduk. Şimdi ise o kızın bir erkek çocuğu var ve ben gördüğümde içim biraz hüzünlesede mutlu oluyorum. Çünkü biz o çocuk değiliz çünkü sevmek birilerini dövmek veya zarar vermek olmamalı.

Özellikle meslek liselerinde olaylar çok kötü durumda. Hertürlü pislik var fakat sırf şekil yapmak adına veya delikanlıyım ayağına neler yapılıyor. Oysa herkes arkadaşına sahip çıksa herkes birbirinin hayatını kurtarabilir. Herkes erkek veya kız kardeşine de düzgün sahip çıkmalıdır. Yoksa yukardaki kız sizin kızkardeşiniz de olabilir o çocukta sizin kardeşiniz. Kardeşler arasında arkadaş ilişkisi olursa ve yanınızdaki arkadaşa siz gerçekleri gösterirseniz bu biraz önlenebilir. Keşke geriye gitsem de birçok arkadaşımın şuanda b.oktan olan hayatlarını değiştirebilsem ve okumaya devam etmelerini sağlayabilsem.

Keşke demememek için uyanık olun, gerçek arkadaş olun.
Nerde o eski günler Kenan kardeş.

Bu tür tecrübelerden ders alan bir millet değiliz ne yazıkki.