Nefes filmini hepiniz izlemişsinizdir. Ben bu filmi çeken ekiple birebir görüştüm konuştum tartıştım. Eminim bir çok kişide bu filmi izlemiştir. Arkadaşlar O filmde son sıcak çatışma sahnesinde ne gördünüz başında ne gördünüz disiplinsiz askerler!
Bakın savaş (PKK ile yapılan savaş değil! Savaş devletler arası olur.) strateji işidir. Profesyonellik ister o filmde sonunda o karakolda nerdeyse herkes şehit oluyordu. Ama doktor adındaki adam yüzbaşının planıyla yok ediliyordu. Sonu izlemeyenler için anlatayım o zaman sanırım bilmeyen arkadaşlarım anlar. ( Askerdeki genç sevgilisini bakkal istediği için üzgündür. Gece kabusla uyanır. Sonra devresini ikna eder ve santrale giderler. Sonra bir bazuka ile santral vurulur orada 2 genç asker şehit olur. Sonra çatışma başlar ama askerlerden bir tanesi şok geçirir ve ışığı olur olmaz yerlere tutarak içerisini deşifre eder. Sonra oda vurulur. En sonunda ise komutan kendini feda eder şehit olur ve odanın kör noktasındaki asker doktoru (teröristlerin lideri) öldürür.
Peki anafikir ne bir kaç ay acemi birliğinde eğitim alan eline silah dahi almayan asker hiç bilmediği yaşamadığı koşuldaki yerlere çatışmak için gönderiliyor.
Sevgili arkadaşlarım artık öyle bir alıştıki insanlar şehit haberine sanki normal birşeymiş gibi karşılıyorlar gazze için filistin için yaptıkları toplanmaları yapmıyorlar bile.
Peki sorarım size daha annesinin yuvasından ağzı süt kokarken alınan, eline silah verilip bilmediği bir dağda savaşan asker mi daha fazla kayıp verdirir terör örgütüne yoksa profesyonel bir şekilde eğitilmiş en iyi stratejiler öğretilmiş asker mi daha fazla kayıp verdirir.
Ordu profesyonele geçmez para yok der devlet açız der. Kriz döneminde bu bedelli askerlik onaylandı ve ciddi rakamlar devlet ekonomisine girdi. Şimdi daha fazla söyleyecek sözüm yok. Siz düşünün siz karar verin.