Merhaba arkadaşlar, başlıkta da yazdığı gibi, bu iki kelimenin farkını bilmeyenler yada yanlış öğrenenler -öğretilenler- için yazmayı uygun gördüm.
İnternet ortamında yazdıklarımıza pek dikkat etmiyoruz, sonuçta klavyeden çıkma tüm yazdıklarımız fakat her yerde çok sık görmeye başladım bu
deyer kelimesini.
İşin özü şu, Türkçe'de "deyer" diye bir kelime yok, var ama o manada kullanmıyor kullananlar...
"Sana değmezmiş" yada "Bu paraya değer" gibi anlamı olan cümlelerde kullanıyor birçok kişi ve en acı
tarafıda, öğretmenlerin çocuklara
deyer olarak öğretmesine şahit olmak.
Heleki birde Türkçe Öğretmeniyse...
Aşağıda 3 resim var, ilki nette karşılaştıklarımdan birisi ve alttaki iki yoruma dikkat etmenizi istiyorum, ikincisi "Değer" sözcüğünün,üçüncüsü de "Deyer" sözcüğünün
TDK'da ki, çıktısı.
Tamam
bende bazen kaçırıyorum, genelde hızlı yazarken
çokta dikkat edemiyorum fakat bunun gibi ufak şeylerle başlar bir dilin yok olması ve Türkçe gibi nadide bir dili
yoketmek isteyenler de var. Konuyu fazla uzatmayacağım. Gittikçe derinleşi çünkü.
Anlatım bozuklukların ve yazım yanlışların çok. Sanırım (senin de söylediğin gibi )bu yanlışlarının sebebi hızlı yazman.
Hassasiyetin için teşekkürler.
Değer, eğer, yalnız, yanlış, meğer vb. kelimeler en çok yanlış yazılan kelimeler. Bir de -de ve -da bağlaçlarını ayırmayı unutuyoruz
Ben de çok yanlış yazıyorum. Ne kadar dikkat etsem de bazen işte şimdi olduğu gibi saçma sapan yazabiliyorum