NeLph adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
en baştan beri savunduğum gibi. kullanıcı tabanlı (kullanıcıyı sitede tutma ve isteklerine göre içerik sunma) siteler çok daha hızlı seoda yükselme gösterecektir. Google son 1-2 yıldır kendi sitesinde olmak üzere bir çok değişikliğe gitti. Email account 'ları açmadan bile aradığınız sonuçlarda girdiğiniz bir sitede eğer güzel bir oranda kalmış iseniz, o siteyi sizin aramalarınızda ön sıralara getiriyor. sizin gibi aynı şekilde o sitede çok zaman geçiren kişi olduğu zaman site yükselmeye başlıyor. tabi site için izlenen backlink yöntemleride değişme eyilimine girdi. öyle dofollow kasarım, iki footer link alırım devri yavas yavas azalacaktır diyorum. Footer linkleri özellikle bu aralar TR'de etkisini az gösteriyor. Bunun yanında header, sidebar, sayfa içi (konu içi, yazı içi, blok içi) linklerin etkisi arttı gibi. Belli bir mantığa göre alınan linklerde etkisini artırıyor gibi. Ayrıca link alırken, sitenin sade anasayfasına alınan linklerde aşırıya kaçılmışsa, eklenen içeriklerin Google aramalarında ön sıralarda çıkması zorlaşmaya başladı.

vs vs.

tabi yazdıklarım benim kendi sitelerimde gördüklerim. bana göre doğru olan şeyler. (:

evet katılıyorum bloglarda kasılan backlinkler eskisi gibi etki göstermiyor.bende bundan yakındım zaten.forumda yapılan link değişimleride pek etki yapmıyor eskisi gibi.