Hkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elinize sağlık hocam. Rakı muhabbeti çok iyi.
Teşekkürler Hocam
SahiNET adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle çok güzel bir makale olmuş teşekkür ederim. Anlattıklarınızı şu anki projemde uyguluyorum. Gereksiz <div> leri sildim. Bunun yerine <p> <li> <h1> gibi etiketlerle istediğim sonucu alabiliyorum. Daha güzel oldu açıkçası..

Fakat; Bu belirttiğiniz 5 madde dışında yapıp yapmamamız gereken özellikleri varmı CSS3 'ün?
Elbette daha çok madde var. Elimden geldiğince bunları yazıp paylaşıcam.

Jun'ko Zane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sebep göstermemişsiniz, neden div kullanmayalım? Özellikle "breadcrumb" için soruyorum aralarındaki fark nedir ?
Div kullanmayalım demedim. Yukarıda da bahsettiğim gibi gereksiz div'lerden kaçınalım.Yine yukarıda örnekte gösterdiğim gibi, bir div kalıbı oluşturup ardından o div'in içerisine bir başka tag girecekseniz ve çoğunlukla bundan ibaret olacaksa bu divi kullanmak yerine direk etikete sınıf ya da id belirtmemiz yeterli olacaktır.
Bunun yararlı aslında sanki sadece fazla kod oluşturmamak gibi görünüyor fakat değil. Öncelikle binlerce sayfası olan bir web sitesi düşünürsek her bir gereksiz div kalktığında daha az kod ve daha az trafik meydana gelecektir.Daha az trafik ve KB kullanımı da sayfanızın açılma hızını olumlu olarak etkileyecektir. Bu ise hem sitenize gelen ziyaretçilerin hem de Google, Msn Yahoo gibi bir çok servisin hoşuna gidecektir. Özellikle (şuan makeleyi bulamadım ama bulunca eklerim) wikipedia da geçen bir çok makalede Google Pagerank açısından sayfaların hızı ve gereksiz kodların kullanılmaması yani W3 standartlarında web sitesi yapmanın siteyi olumlu etkileyeceği belirtilmiştir.Zaten bir çok yüksek Pr'li siteye girerseniz son zamanlarda hızlı ilerleyen web sitelerinin çoğunun W3 XHTML onaylı olduğunu göreceksiniz.