bu bölümdeki mesajların çoğunu okudum.edindiğim izlenim google adsense istediği gibi davranıyor.sebebi ise arz talep dengesinin lehlerine olarak değişmesi.şöyleki:
yaklaşık 10 yıl önce bir arkadaşım sitesinde adsense reklamlarını yayınlıyordu.
inanmazsınız aylık geliri 200 usd filan gibiydi.o zamanlar webmaster az reklamcı kuruluş çok. dolayısiyle site sahipleri el üstünde tutuluyordu.şimdiyse tam tersi.raklamcılar kılıkırk yarıyor.tabii ciddi olanlardan bahsediyorum.örneğin bir yıldan beri reklamlarını yayınladığım adhood ikinci site'm için bindereden su getirdi.yada yine yaklaşık 6 aydır reklamını yayınladığım adsense 1 hafta önce banladı.sebep neymiş efendim.aynı ip den yapılan geçersiz tıklama.düşünebiliyormusunuz 6 ayda 15 usd olmuş,adam bana kalmış tıklamadan bahsediyor.site'mde hiç bir zaman popup reklam düşünmedim.benim sevmediğim birşeyi ziyaretçiye sunmam bana ters gelir.hem ben geçersiz tıklama yapsam 6 ayda 15 dolarmı olur,daha fazla yaparım.mantıksızmı?
kısacası webmasterler bir an için reklam yayınlamayı (tümü birden) bıraksalar,bakın bakalım ozaman nasıl hepsinin yelkenleri suya inecek.
banlanmak çokta umurumda değil,zoruma giden tüm şartlarına uyduğum google adsense'nin bana yaptığı haksızlık.
adsense al reklamını başına çal.