3 yıllık tecrübeme göre cevaplamaya gayret edeyim.

2007 senesinde bir blog açtım, kişisel bir blog. Yazılar tamamen özgün.

Pagerank, backlink,link, tanıtım yazısı gibi terimlerden haberim dahi yoktu. Kafama göre yazı yazıyordum sadece.Derken 2008 senesinin ortalarında, blogum DMOZ'a eklenmiş. Eklenmiş diyorum ben başvurmadım çünkü.Sonra bu DMOZ ne ola ki derken, pagerank kavramını öğrendim. İlk kez blogumun durumunu kontrol ettim ve 2'ydi. Yazmaya devam ettim, backlink olaylarından halen haberdar değildim. Bu süreç içerisinde blogumdaki yazılarım çalındı, 4 kez konuyu yargıya taşıdım, usandım. Demek ki özgün, çalıyorlar dedim.

Buraya kadar anlatmak istediğim, tamamen özgün bir bloga sahip olduğumdu.Şu an dahil blogumun pr'si 2'nin üzerine çıkmadı. 1,2 arasında oynadı sürekli, şu an 1 mesela.
8 ay evveline kadar r10'dan haberim dahi yoktu.Tanıştım, işlerin nasıl döndüğünü anlamaya çalıştım. Özgünlüğün yetmeyeceğini anladım.
Yazdığım yazıların işlevsel olduğuna ve çözüm odaklı olduğuna emindim, çünkü mesleğimle alakalı yazıyordum. Dedim şu backlink olayını bir deniyeyim. Denedim, şu anda istediğim 3 kelimenin 2'sinde ilk sırada, birinde ilk sayfadayım.Hitim 5k, alexa 200K..

Ne yazık ki, Pr'ye etken olarak özgünlüğü %25 Backlinki %75 olarak göstereceğim. Çünkü, örneğin bir türk ***** sitesinin PR6 değer olmasını bana kimse özgünlükle açıklayamaz, kendi oynadığı filmi sitesine koyan mı var, tabi ki hayır, backlinkler,botlar,etiketler üzerine dönüyor herşey.

Saygılar.