batinduz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu kota olayı bant genişliğinden kaynaklı bir durum bence, herkeste kotasız ve hızı yüksek internet olsa online sayısı en az 3 e katlanır. Oparatorlerde bu durumu çeşitli yollarla engellemeye çalışıyor.Kimisi kota limiti koyuyor kimiside hızını 10 kat düşünüyor.Bunlarla oparatorleri eleştirmek çok doğru birşey değil bence.

Aksine sen o düşüncedesin sandım bende o yüzden açıklama yaptım sana yoksa aynı şeyleri düşünüyoruz mobil internetin yeri ayrı kablolu bağlantının yeri ayrı kıyaslanmaz.Ben zaten ihtiyacım olanı en uygun şekilde kullanarak yararlanıyorum bu teknolojiden.Tabiki adslle kıyaslamak gibi hataya düşülmemesi gerekir sonuçta bu telefonunun çektiği heryerde kullanabileceğin bir teknoloji kalkıp adsl bağlantını adsl modemini taşıyamazsın ya

Bilmeyenler içinde açıkladım cepnet paketleri ceptelefonu kullanımı için diye örnekledim yukarıda tekrar yazmıcam bilgisayar bağlantısı için vodemnet paketleri tercih edilebilir.Ama ne olursa olsun 3g hızında sınırsız bağlantı diye birşey hiçbirinde yok bunuda biliniz.Bu şartlarda cepnet paketi telefonu bilgisayara bağlayarak yada 3g modem kullanarak ihtiyacımızı görebilecek en uygun seçenek oluyor herkesinde bukadar üstüne düşme sebebi bu.Eşe dosta memkelete gidiyor arkadaşlar yada taşınıyor ve geçici süre internet yok falan sıkıntı yaşıyor artık bu sorunu giderebilir enazından görüşmelerini yapar acil bakması gereken işlerine bakar kalkıp film indirsin demiyoruz bu bağlantıyla sadece işlerini görsün zaten görüyorsunuz kullananlar ballandıra ballandıra anlatıyor çünkü ihtiyaçlarını uyguna gideriyorlar.

Geçen konuda yazdığım mesaj bu aylık cepnet paketinin kullanımına 2 farklı bakış açısı

Alıntı
Bu aylık cepnet paketini 2 türlü yorumlayabilirsiniz

ilki ve asıl kullanım şekli adı üstünde telefonlar için bu paket turkcellde 100 mb internet paketi 12 tl iken vodafone da 8 tl 100 mb içerisinde ikisinde de 3g nimetlerinden yararlanabiliyorsunuz 100 mb ı aşma durumunda turkcell her kb a ekstra ücret bindirirken vodafone güzellik yapmış demişki ekstra ücretlendirmiyorum ama hızınızı düşürüyorum diye olay bu ve güzel birşey aslında cep telefonundan kullanıcaksınız genelde 3gde açmaz edgede kullanırsınız 96k demesine rağmen 128k gibi hız veriyor 1-2 test etme imkanım olmuştu.

2. bakış açısı ise sadece bilgisayarıyla kullanmak isteyenler için şöyle düşünebilirler ilk 100 mbı dikkate bile almadan pakete şöyle bir bakış açısı getirebilirsiniz sınırsız 128k internet aylık sadece 8 tl hemde kablosuz bağlantı istediğin zaman istediğin yerde hattınızın çektiği heryerde internete girebilirsin.Misal çoğunuz sıkıntı yaşamıyor mu taşınıyor eve adsl bağlatana kadar interneti olmuyor yada tatile gidiyor 2-3 hafta yada 1 ay memleketine gidiyor internet yok alın size internet aylık 8 tl ye maksat netten kopmayın kalkıp download yapmıcaksınız tabiki.

Bence en güzel kullanım şekli ikiside hem cep telefonunda kullanırsınız dışarıda internetin olmadığı herhangibir yerde ihtiyaç duyduğunuzda telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayarakta kullanabilirsiniz ayda 8 tl ye hertürlü girersiniz internete yani.