WebTwins adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüy müy yalan arkadaş.15 yıldır kedilerle birlikteyim.Herhangi bir hastalık yaşamadım.Şu an evde 8 belki 10 tane kedi var sayısını bilmiyorum.1 tanesi kör sana şöyle diyeyim kör kedi bile gidiyor tuavaletini yerine yapıyor okadar akıllı hayvanlar.2 tanesi ufaklık, üç ayaklısı var tek gözlüsü var....Kedi istiyorsan sokakdan bul bir tane ufak bir kedi eve götür.Önce bi yıka sonra piresi varsa pirelerini temizle.Al sana fıstık gibi kedi.Sonra götür veterinere aşısını yaptır.Tuvalet alışkanlığınıda kolay kazanıyorlar.Benim kedim gece her zaman yanıma gelir beraber yatarız.Eve geldiğimde ayakkabılığa çıkar beni bekler.Aileden biri gibiler.Bunlardan 4 yıl önce 2 tane kedimiz var 11-12 yaşına kadar yaşadılar yaşlılıktan öldüler.Sana evdeki bazı kedilerin fotoğrafını paylaşayım.Daha bugun çekmiştim.İstek olursa daha paylaşabilirim .

Bu benim kedim 4 yaşında.Bunu bulduğumuzda 2. fotoğraftaki kediden bile küçüktü.Bibaronlu fotoğrafı duruyor.

Bunu bulduğumuzda gözleri daha açılmamıştı.Çok yaramaz birşey karnı şişti yemekten.Kardeşi var birde oda turuncu sarman.Bak bunun gibi ufak bir kedi bulabilirsin.

Solda taburedeki 3 ayaklı geldiğide kaza geçirmişti veterine ayağını almak zorunda kaldı.Diğeride kısırlaştırıldı o yüzden karnındaki tüyler kısa.

Bu arada kedilerde şöyle birşey vardır.Sen kediyi sahiplenemezsin kedi seni sahiplenir.Evde bu kadar kedi olmasına rağmen geceleri yanıma 2 kedi yanıma geliyor.Diğerlerini çağırsamda gelmezler.Bi tanesi ilk fotoğraftaki diğerini koymadım.
Çok tatlılar hocamm Allah bağışlasın Ya eğer dediğiniz gibi tüy pek fazla dökmeyecekse harika. Ben yine kendimi düşünmem zaten içtiğimiz bi sigara zarar değil mi, sevdiğimizden gelsin o zarar eyvallah Lakin işte küçük biladerime zararı olur mu onun stresindeyim..

teknohaberci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim kedim de aynen öyle, ben onu istediğim kadar seveyim beyfendinin kendi sınırları var. O isterse yakınlaşıyoruz.

O isterse yanıma gelir, o isterse severim, o isterse oynarız falan bu kadar kişilikli bir yaratık olamaz.

bizimkini 2 aylıkken aldık annesinin doğurduğu yerden. eve getirdik minik bi kutuda evin bi köşesinde tuvalet hazırladık ona. hiç kimse götürmedi. oynadık sevdik falan gitti o wcsini buldu işini gördü. İnanamadık.

Bu kediden bize yar oldu dedik. o gün bugün evde misafiriyiz
"Bu kediden bize yar oldu dedik. o gün bugün evde misafiriyiz" ilahi hocam Allah uzun ömürler versin. Bizim evde yaklaşık 1,5 m2 lik balkon var boş. oraya güzel geniş yuva yapsam bi köşeyide kumlasam ve alıştırsam oraya o zaman hiç bi sorun kalmaz galiba.

sogukkanli56 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
vaktı gelip şartlar oluşunca evleneceksin , ALLAH nasip ederse bir çocuğun olacak.. Herşeye sıfırdan başlayacak, ilk emekleyişi, anne baba mama deyişi , ilk adımları çok çok büyük heyecan. Dışardan geldiğinde daha 1 yaşında olmasına rağmen seni kapıda karşılayacak.. Gösterdiklerini ve söylediklerini tekrarlamaya çalışacak.. Çok güzel zamanlar geçireceksin
Yaşadığım için biliyorum
Kedide besleyin canım.. Hayvanlarda cefalıdır..

Alakasız bir konuya yazmış olabilirim. İçimden geldi yazdım, kusura bakmayın.
Estağfurüllah hocam İnşallah. Belki evlendiğimde daha tatlı olacaktır ama eminim ilk konumda ki neden istediğimide belirttiğimden bana 2. bi yoldaş olacaktır.
Serdar007 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam kedi güzel hayvan temizdir.
Tuvaletini bir kere evine yapsın daha sonra evde besleyeceksen kumdan bir yer hazırla oraya getir, kulağından tut bi kaç kere kalçasına vur (yavaşça) bunu birkaç kere daha yaptığında sorun kalmıyor, yanlız benim kediler yaptığım yeri beyenmiyor kakası geldiğinde pencerenin oraya geçer cama kafa atarlar ses çıkar bende anlarım açarım kakasını yapar gelir gıcıklar biraz.
Ancak teknohaberci'ninde dediği gibi çok fazla bağlanıyorsun, ilgilenmessen çekip gidebiliyorlar çok üzülüyorsun, yada ölebiliyorlar. Ben 3 kere yaşadım o duyguyu hakaten sanki yakının ölmüş gibi oluyor.
1 Tanesi arabanın altında kalarak öldü.
1 Tanesini yandaki komşunun 21 yaşındaki oğlu sopayla döverek öldürdü. (Tabi ne kadar vurduysa aynı şekilde karşılığını aldı.)
1 Tanesinide köpek boğmuştu.
o komşunun oğlu yaşıyor mu hâla Allah zeval vermesin ..
LordEspoir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Su kaplumbağası al ona akvaryumunu kendin yap içini zartunu zurtunu kendin yap ona da bağlanırsın belki büyük bir şey değil sürekli yanında olmaz ama en azından daha az uğraştırıcı
Hocam muhabbet kuşu kaplumbağa akvaryum ördek civciv besledik ama kedinin/köpeğin yerini tutmadı. Mimiklerini bile anlayamadım

Cevap veren duygularını oaylaşan herkese çok çok teşekkür ederim Hep ortak bi yerde buluştuysak şimdi iş yoldaş bi kedi bulmak Bunlarda IRK felan önemlimi yani uysallığı bakımından acaba?