ilk direksiyon dersimi anlatayım
araba sürdüm fakat hiç bir zaman ilk kalkışı yapamadım. paso stop ediyor araba. Fakat dün dizel bir arabayla istanbul ,incirlide derse gittik 3 kişi. yine korku vardı stop ettireceğim falan diye. Herkes yarım saat kullanacaktı. benden önceki arkadaş 40-45 dakika kullandı dedi senin daha çok öğrenmen lazım bilmiyorsun falan diye. Neyse ben bindim akabinde ne olduysa araba stop ettirmeden kaldırdım 1 den 2 ye atmaya başladım vitesi hoca demez mi sen biliyorsun araba sürmesini sana 10 dakika yeter sürücü kursuna kadar sen götürceksin bizi diye

dedim hocam vallahi bilmiyorum ne olduysa burda oldu

diğer arkadaşta 45 dakika sürdükten sonra atladım arabaya çıktım trafiğe yolda arabalar vızır vızır hoca diyor sinyal ver geç bunları sinyal veriyorum geçiyorum. şok içindeyim benki hiç araba kullanmasını bilmeyen adam çıktım trafiğe. güzelde bir park ettim arabayı

dedim hocam bizde clio var fakat her defasında stop ettiriyorum ama bunda hiç stop etmedi ayağımı debriyajdan çekince araba kendi gidiyor dedim. dedi ki sizin araba benzinli mi evet dedim. O zaman stop ettirirsin bu dizel olduğu için ayağını çeker çekmez araba yürür çünkü mazot hemen geliyor benzinlide yavaş gelir o nedenle gelene kadar sende stop ettiriyorsun dedi

3. viteste falan gittim süper oldu artık otomatik vites değil dizel manuel araba alıcam