Malum kurum derken sanırım TSK'yı kastediyorsun, sanırım sende TSK'nın adını duymaya tahammülü olmayanlardansın. TSK'nın işi dış güvenliği sağlamaktır iç güvenlik ve Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi polisindir diyen benmiyim? Hiç bir kurum sorgulanamaz yada dokunulmazdır demedim'ki, sadece birilerinin sıkışınca hedefe TSK'yı koymasından sıkıldım dedim. Terör sorununu çözmek sizce gerçekten TSK'nın işimidir, bu kurumu ne diye sorgulayacağız hangi başarısızlık suçlaması ile sorgulanmaları gerekiyor. Tüm samimiyetimle soruyorum siz sorgulayan konumunda olsaydınız TSK'yı terör konusunda hangi başarısızlıkla sorgular yada suçlardınız, size göre TSK terör ile mücadele konusunda ne gibi bir başarısızlık göstermiştir. Devlet bu kuruma terör ile mücadele etmesini emrediyor ve bu kurumda bu mücadeleyi sürdürüyor, TSK terör ile mücadele ederken haburda devlet töreni ile karşıladıklarınızı neden sorgulamıyorsunuz. Sizcede bu yaşananlar terör ile mücadelede zaafiyetmidir değilmidir, sizcede T.C mahkemelerinin teröristin ayağına gönderilmesi zaafiyetmidir değilmidir.
Üstte yazdıklarımın bir kısmı sanırım sizin sorunuzada cevap olmuştur, ben kimse sorgulanmaz demedim sadece sorumluluk mevkinde olanların işin kolayına kaçıp TSK'yı hedefe koymasını kabul edemiyorum.
Ben sorumluluk mevkiinde olan ve TSK'yı hedefe koyan birisi değilim.Söylediklerimi de senin veya başka birisinin önceden söylediklerine itafen söylemedim.Sadece protos'un mesajına katıldığımı belirttim.
Şimdi üstte yazdıklarına gelecek olursak,
TSK ve Polis kuvvetlerinin sorumluluk alanları biraz farklı aslında.Böyle tam olarak sen sınır taşlarının etrafını koru sen geri kalanı koru diye bir ayrım yok.
Biz TSK sorgulansın derken siyasi parti sorgulasın demiyoruz halk sorgulasın diyoruz.
Terör sorununu çözmek gerçekten TSK'nın da içinde olduğu devletin işidir.
TSK'nın 30 yıllık savaşta hiç hatası olmadığını düşünüyorsanız kusura bakmayın ama katıksız cahilsiniz.30 Yıl mücadele edipte sen oraya 1 ay eğitim almış vasıfsız eri gönderiyorsan bu senin hatandır.30 Yıldır gayrı nizami harp yürütüp karakol kuruyorsan bu senin hatandır.Daha da sayabilirim istersen.