hes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Boş kayaları vuruyorlar" diyen arkadaşım, neye dayanarak bunu söylüyorsun merak ettim açıkcası. Burada yazanların eğitimli olduğunu düşünerek, kahve köşelerinde dönen muhabbetin bir kademe üstünde yorumlar yapabilmeliyiz. Hiç bir somut kanıtın desteklemediği bir iddiayı ortaya nasıl atarsınız?

İçte ve dışta bu ülkenin bekasına göz dikmişlere rağmen cumhuriyeti bu günlere taşıdık. Biz gençlerin görevi laf salatası değil çözüm üretmektir. Yoksa sağda solka "kahrolsun hükümet", "kahrolsun x,y" demek çok kolay. Milli güvenlik siyaset üstü bir konudur, sağ, sol değil mesele birlik olmak içimizdekileri temizlemektir.

Burada bana göre en önemli görev bölgedeki halkımıza düşüyor, dağdan geldiklerinde 100bin kişi oraya yığılmak demokrasi değil, çoluğuna çocuğuna sahip çıkmaktır demokrasi.
Olayı kişiselleştirmemek adına kendi mesajımı alıntılayarak devam niteliğinde yazmak istiyorum. Çözüm İsrail ve ABD'den kurtulmak ama nasıl, ülkende kendi üretimin olan kaç mal, mamül, yarı mamül var. Üretim işletmelerini geçtim hizmet işletmelerinin yüzde kaçı senin, bana küreselleşme, liberal ekonomik sistem var bırak bu "milli üretim" diyenlere soruyorum. Sınırlarımız dışında dünya ölçeğinde, küresel boyutta kaç işletme sahibiyiz?

Finansal özgürlüğünü kazanamamış, sürdürülebilir boç sarmalına dolanmış, en güzide kamu kurumlarını özelleştirmiş, liberalizimi götünden anlayıp devleti küçültme politikaları izlemiş, üretim yerine tüketime alıştırılmış bir nesil nasıl olacakta, fiili olarak ülkemiz üzerinde gözü olan sözde müttefiklerimize kafa tutacak.

Kusura bakmayın ama borç alan, emir alır. Önce ekonomik bağımsızlık! Amerikan yaşam tarzını empoze eden dizilerle, videolarla uyutulan yurdum gencinden sadece istediğim hangi görüşte, hangi ideolojide olursa olsun sadece OKUSUN. SORGULAMASI, TEPKİ GÖSTERMESİ İSTENMEYEN BİR NESİL YETİŞTİRİLİYOR. Zaman çok değerli bir kavram bunu TV başında PC'de video izleyerek geyik yaparak tüketmeyin. Batı ile aramızdaki makas çok açık bunu kapatmak için bizlerin OKUMASI, ÇALIŞMASI, ÜRETMESİ gerekiyor.