hermesyus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
pc açık kaldı atıyorum 8 saat msn açık kaldı. download upload yok.
yada emaillerim açık kaldı diyelim. yarım saatte bir gönder - al yapıyor otomatik. bu işlemler limitten mi yiyor?

nedir işleyişi bu olayın. biri anlatsın lütfen
Aynen öyle herşey limitten yer. Ayrıca o 4 gb brüt trafiktir. Yani giden gelen header bilgilerini de sayarlar. Sen net 3,6gb civarı kullanırsın.
senin msn açık olduğunda da upload download yapar. en azından belirli aralıklarla msn e bağlanıp ben açığım hala onlineım der yeni çıkan reklam animasyonlarını alır vs...
Mesela facebook açık bırakırsan ajax ile arka planda sürekli trafik yiyor. mesela benim vodafone ile eşim farmville a bağlandı yarım saatte 50 mb civarı yedi. facebookta video falan izlersen video başı 10 - 100 mb civarı yiyebilir. hem de 3g bağlanırsan nasıl yediğini hiç anlamayanbilirsin müdür.
eğer yüklü dosyalar gelmiyorsa mail adresine ve msn den başka bir amacın yoksa ofis dışında kullanmak için süper. ama normal bir internet bağlantısı gibi kullanamazsın kesin limiti aşarsın.
lakin vodafone un haftalık limitsiz paketi var. 20 küsür lira. sınırsız trafik deniliyor ama işin özü 1gb boyunca 3g bağlanıyorsun sonra gprs 128kb e düşüyor bağlantı. yani o bağlantı mail ve msn için yeterli olur ve sana ekstra fatura çıkarma riski olmaz.