Sporweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüm görüşlere saygım var, ben hala jenerik diyorum, bir de bir arkadaşımız tivibu jenerik oldu demiş, tivibu bir marka haline gelmiş olduğundan dolayı jenerikleşmiştir, yoksa jenerik değildir. aslında burada Sitenin jenerikliği söz konusu, site içeriği boşaltılıp domain olarak size satsalar jenerik bir domain almış olmazsınız.
Bu anlamda gittigidiyor da jenerik olarak düşünülürdü. Ama jenerik olan şey markası yani içeriği yani sitesidir. Yoksa domain olarak jenerik değildir.

Burada konuşulan içeriksiz markalaşmamış bir kelime olduğundan yukarıda örnek alınan gittigidiyor veya tivibu ile mukayese edilmesi doğru değil diye düşünüyorum, elma ile armutu mukayese ediyoruz bu durumda.

TuranK arkadaşıma da şunu diyeceğim, aslında işin özüne indiğimizde haklı buldum kendisini. Yani bana birisi iyi bir domain mi kötü bir jenerik mi istersin dese, iyi bir domain seçerim. Fakat şu da bir gerçek ki, piyasada jenerik bir domain yatırım anlamında daha değerli kabul görüyorsa, Turan arkadaşımın dediği jenerik kavramının içi boştur düşüncesine katılmam mümkün değildir.
(Buna şöyle bir örnek vereyim; 2. el araba satıyoruz elimizde 10 tane bmw var, fakat bir şekilde her nedense kırmızı olanlara millet daha çok değer verip daha çok para ödüyor. burada hepsi aynı, hepsi bmw hepsi aynı model nedir yani falan diye düşünemeyiz, sonuçta piyasa bir değer biçmiş kırmızı olanlara.)

herkese sevgiler.
keyifle okudum teşekkürler.