emrefba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şimdi 7 zayıfı olduğuna göre ve MEB in kurallarına göre :

9. sınıfta en fazla 3 dersten bir üst sınıfa sorumlu geçilebilir.
10. 11. 12. sınıflarda toplam en fazla 2 dersten bir üst sınıfa sorumlu geçilebilir.
Lise dönemi boyunca toplam en fazla 5 adet sorumlu dersi bulunabilir.
Sorumlu olduğu dersleri veremeden diploma alamaz.

evet tekrar sizin kuzeninize dönelim
lise 2. sınıfta 7 zayıfı var ve kurallara göre en fazla 2 tane getirebilir.
buna göre 5 dersini kesinlikle vermesi gerekiyor. 5 dersini verince direk geçmiyor diğer 2 sinden seneye sorumlu olarak geçiyor. 4 zayıf verirse 3 zayıf kalır geriye ve otomatik olarak sınıf tekrarı yapar...
umarım faydalı olmustur.
Kafamızı karıştıran da şu şunu bir okursanız burada arkadaş mantıklı açıklama yapmış donanımhaber'den.

Alıntı
- Ortalama yükseltme sınavı Eylül ayında yapılırken, bu sınav Haziran ayına alındı.

- Halen 9 sınıftan 10. sınıfa 2 dersi zayıf olan öğrenci "sorumlu" geçebiliyor. 10. sınıfta ise bu iki dersi veremeyen ve dolayısıyla sorumluluğu kalkmayan öğrenci, 10. sınıfta bir veya daha fazla dersten başarısız olursa sınıf tekrarlıyordu. Yeni düzenlemede ise 9 sınıftan 10. sınıfa 3 dersten borçlu olarak geçilebilecek. Bu öğrenci borçlu geçtiği dersleri 10. sınıfta veremeyip sorumluluğu kalkmasa bile 10. sınıfta da 2 dersten başarısız olsa bile lise 11. sınıfa toplam 5 dersten borçlu olarak geçilebilecek.
- Borçlu geçen öğrencilerin, derslerini kurtarmaları için haziran, şubat ve eylül aylarında sınava girecek. Böylece, öğrencinin borçlu geçtiği ders sayısını azaltacak. 5 zayıfı olan öğrencinin 11. sınıfa geçebilmesi için borçlu geçtiği ders sayısı 5'i aşamayacak.
- Sadece bu öğretim yılına özgü olmak üzere 11. sınıf öğrencileri "alan değişikliği" yapabilecek. Gelecek öğretim yılında ise 10. sınıfta alan değişikliği gerçekleştirilecek. Alan değişikliği her yıl haziran ayında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, öğrencilerin daha çok 9. sınıfta başarısız olduklarını o yüzden 10. sınıfa borçlu geçilecek ders sayısını 3'e çıkardıklarını, diğer sınıflarda ise 2'ye yükselttiklerini belirttiler, "Alınan bu önlemlere rağmen öğrencinin sınıfta kalması artık mucize olacak" dediler.

Yani kafanızı takmayın 9 tane 1 i olan bile yazın geçebilicek 4 derstende 2 alırsa
Lise boyunca 5 tane sorumululuk hakkını 10.sınıfta kullanma gibi birşeyden bahsetmiş kafam iyice karıştı kusura bakmayın (:

Bir ekleme daha eğer 5 zayıfı verirse zaten ortalaması kurtuluyor.Ayrıca benim bildiğim zaten 2 zayıfı olan direk geçiyor,3 zayıfı olan da ortalama ile geçebiliyor.(çok istisna hariç.)