ben anlamıyorum bütün postları okudum, kimisi ara.com.tr kullanılsın diyor, kimisi devlet kontrolünde olacak istedikleri şeyleri çıkartacaklar kontrol edecekler diyor.
Google istediği şeyleri çıkartmıyor mu zaten? biz bile sitelerimizi ona göre yapıyoruz. "Ona uyuyoruz". ara.com.tr çok dandik bir arama motorudur. sizin dediğiniz gibi istediğini çıkartmamak durumundan değil de bence arama optimizasyonu ve indexleme olayı kötü.
Belkide hiç ilgilenmiyorlardır. Sen google gibi birisiyle ancak köyündeki yapılan sitelerin hepsini düzgünce indexlersen içerik anlamında yarışabilirsin.
Ulusalcılık milliyetçilik davalarına acayi dadanmışlarda google bizden daha milliyetçi, israil faşistliği yapıyor.
En dandik durumda sizi israil ya da büyük israil (amerika) kontrol edeceğine, (bide üstüne gelsinler sitelerimize girip gezsinler diye açıyoruz botlara ) kendi devletin kontrol etsin diyorum. ama cümle başında belirttiğim gibi en dandik durumda.

herkes ister özgür bir arama motorunu.